Inspirationsföreläsning med Leila Söderholm

Inspirationsföreläsning med Leila Söderholm

Inspirationsföreläsning med Leila Söderholm

2011 hade jag förmånen att för första gången träffa och ”lära känna” kost- och träningsexperten Leila Söderholm. För många är Leila känd från Nyhetsmorgon där hon regelbundet medverkar och kommer med smarta tips på hur vi får in mer träning i vår vardag. Leilas motto är att träning ska vara enkel och kunna utföras av alla så att den verkligen blir av. All träning räknas och vardagsmotion ska inte underskattas. 2016 gav Leila ut sin första bok, Vardagsträna hemma med handduk och sjal och nu kommer uppföljaren Smygträna varje minut gör skillnad. Denna bokrelease firades med en härlig inspirationsföreläsning tillsammans med Leila på Berns.

Har du möjlighet att lyssna på en föreläsning med Leila så gör det - vilken inspiratör!

Har du möjlighet att lyssna på en föreläsning med Leila så gör det – vilken inspiratör!

Nya forskningsrön visar att en minuts rörelse om dagen gör skillnad för hur våra kroppar mår. Länge har vi känt till att stillasittande och brist på motion medför en lång rad hälsorisker men till och med vetenskapen har fram tills nu underskattat vikten av enkla rörelser i vardagen och att varenda minut räknas. För att få en friskare kropp och ett
hälsosammare liv behövs alltså inget krångel, ingen total livsstilsförändring. Det enda man behöver fundera på är hur man ska få in mer rörelse i vardagen.

Smygträna varje minut gör skillnad

Smygträna varje minut gör skillnad

I boken ger Leila oss tips på rörelser vi kan välja bland beroende på var man befinner sig i livet, vilka platser man besöker och hur många minuter man har. Som vanligt när det kommer till Leila-träning behövs det inga träningsredskap. Det räcker gott med den egna kroppen, en stol, en sjal eller halsduk, böcker, hålslagare etc. Tänk, man tager vad man haver.

Diana från dianasdrömmar.se smygtränar under Leilas föreläsning!

Diana från dianasdrömmar.se smygtränar under Leilas föreläsning!

Första halvan av boken består av en lättsam genomgång av den senaste forskningen kring hälsa och motion. Allt sett utifrån ett ”Leila-perspektiv”. I denna del av boken får vi vårt varför och vad mer rörelse kommer att ge oss. Otroligt intressant och lätt att ta till sig. Andra halvan av boken består av Leilas tips på övningar vi kan utföra i olika situationer, tex hemma, på jobbet, i väntan på bussen osv. Boken är full av härliga bilder på en frisk och glad Leila vilket verkligen är peppande och inspirerande. Det bästa är att jag vet att Leila verkligen är så här sprudlande i verkligheten, det är ingen fasad hon visar upp. Kan några minuters rörelse varje dag göra mig så fräsch och snygg som Leila ska jag verkligen ta mig den tiden!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *