Jakten på fåglarna

I torsdags var jag som jag skrev förut med barnen på Medelhavsmuseet och tittade på Egyptenutställningen som hade premiär tidigare under veckan. Jag tänkte att barnen säkert skulle gilla att se på alla spännande föremål från detta område och denna tid. Vem fascineras inte av pyramider, sarkofager, mumier, hieroglyfer, mm?!

Vi började besöket redan hemma genom att utforska museets hemsida, speciellt utformad för att väcka barns nyfikenhet. På den barnanpassade upptäckarsidan finns massor av spännande saker att göra. Man kan till exempel besöka en by i det gamla Egypten, ladda ner världen Faraonien till Minecraft, pyssla, spela och lära sig mer om Egypten förr och nu. Hemsidan väckte mina barns nyfikenhet och de var riktigt laddade när vi skulle göra det riktiga museet.

Med audioguidens hjälp tog vi oss runt i museet

Då det var sportlov och utställningen var nyöppnad var det galet mycket folk.  Men det hindrade inte oss. Vi hyrde en varsin audioguide och med en specialskriven saga av Martin Widmark i öronen fick vi en barnanpassad guidning genom museets rum och olika skatter. Vi skulle lösa äventyret med den försvunna urnan och den tog oss från genom de olika rummen ända ner i gravkammaren.

Fågeln Ba visar vägen

Fågeln Ba visade vägen mellan de olika stationerna i utställningen. Det var nästan jakten på fåglarna barnen tyckte var roligast. Hur mycket som de tog in av vad som egentligen sades  i berättelsen och vad de såg på vet jag inte, men troligen inte lika mycket som tanken bakom det hela är. Kul hade de i alla fall och det är ju huvudsaken.

Sportlovspyssel

Besöket avslutades med sportlovspyssel som för dagen bestod av att man fick göra en egen faraomask. Det tyckte barnen var jättekreativt och roligt.

Glada och nöjda lämnade vi museet bakom oss, och vem vet, kanske har vi vägarna förbi snart igen! Museet har mycket att upptäcka och kanske behöver man mer än en gång på sig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *