Julen 2022

Julen 2022
Julen 2022

Julen 2022 blev inte som vi hade tänkt och planerat. Planen var att fira jul och nyår 2022 i Thailand. Flygresan var betald och klar. Men så kom en hundvalp emellan. En hundvalp är svårt att lämna i 3 veckor, så det blev helt enkelt till att stanna hemma trots att vi inte hade avbokningsskydd. Att fira jul som vi alltid brukar göra i fjällen gick inte heller, då fjällstugorna är fullbokade sedan länge. Vi stannade helt enkelt hemma och firade i vårt hus tillsammans med min mamma. Det blev en väldigt lyckad och mycket trevlig dag med härliga hundpromenader, god mat, trevligt umgänge och många skratt!

Julfrukost med extra lyxig risgrynsgröt.
Julfrukost med extra lyxig risgrynsgröt.

Vi började dagen med en otroligt mysig julfrukost. Nykokad, extra lyxig risgrynsgröt gjord på både röd mjölk och en skvätt grädde och serveras med kanel och lantmjölk, skinkstut på hembakat tunnbröd och en varm kopp te. Eller vi och vi. För första gången åt jag och Mattias julfrukost bara han och jag (ja, och så Fabbe såklart) eftersom barnen sov. Barnen börjar helt enkelt bli stora och verkar prioritera sin skönhetssömn!

Härlig promenad med Fabbe.
Härlig promenad med Fabbe.

Efter frukost gick vi ut med Fabbe som hade dejt i skogen med sin hundkompis Lizzy och hans matte och husse. Hundarna sprang så glatt i skogen sida vid sida att man blev varm inombords av glädje för deras skull. Så härligt att se!

Traditionsenlig lunch med dopp i grytan.
Traditionsenlig lunch med dopp i grytan.

Sedan kom mamma och vi åt traditionsenlig lunch med dopp i grytan (skinkspad som kokas med julkorv och serveras med vörtbröd), samt skinkstutar och god dryck.

Så här tycker jag om snaps :-)
Så här tycker jag om snaps 🙂

Fria aktiviteter och hundpromenad innan det klassiska julbordet serverades, Så mycket gott!

Fabbe öppnar sin julklapp.
Fabbe öppnar sin julklapp.

Kvällens höjdpunkt blev ändå julklappsspelet. Vi hade köpt två julklappar var till ett värde av max 75 kr per styck. Vi körde klassikern med tärning och att man ska få 1 eller 6 för att få paket och när alla var öppnade och utdelade en omgång till med tärning och 1 och 6 för att sno åt sig ett paket från någon annan. Oj vad mycket skratt det blev. Så roligt och kul att det blev lyckat. Tror alla fick något de blev mycket nöjda med.

Så julen 2022 kanske inte blev som vi hade tänkt men den blev mycket lyckad ändå!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *