Långweekend i Prag

Ingången till KarlsbronJust nu befinner jag mig på ett trevligt hotellrum mitt i centrala Prag. I gamla stan närmare bestämt, ett stenkast från den astronomiska klockan och Karlsbron. När jag fyllde år fick jag av Mattias och barnen en weekendresa till valfri storstad. Valet föll på Prag och här är jag nu tillsammans med Mattias. Barnen har en fullspäckad helg med träningar, tävlingar och turneringar på hemmaplan. Dålig tajming av mig och Mattias men det var inget vi visste på förhand.

Karlsbron från sidanAstronomiska klockanJa, ja. Här är vi nu och vi njuter av fulla muggar. Vi kom med flyget tidigt imorse och har redan hunnit med en hel del. Vi har promenerat i Gamla stan, gått på Karlsbron, ätit Gulaschsoppa serverat i bröd, blivit lurade, druckit tjeckisk öl, myst i solen med öl och hamburgare på en liten marknad med bland annat fruktstånd, öl- och vinförsäljning, matförsäljning, hantverk, ostar, korvar, etc, promenerat längs vattnet och pausar nu på hotellrummet innan vi gör oss i ordning inför kvällens äventyr.

Lunch och öl på torgetHamburgare och öl i solskenetKlassisk tjeckisk bulleSkål!Vi börjar kvällen på en tjeckisk pub, Pivovarsky klub, där de har 240 olika sorters öl på flaska och 6 olika sorters öl på fat. Sen tar vi det därifrån och ser vart vi hamnar. Någon mat någonstans blir det i alla fall och sen faller vi väl ihop av trötthet. Vi steg trots allt upp 4:20 imorse!!!

Vackra Prag!Planen för i morgon är att ta en tur till slottet som är världens största slott sett till bredd och längd. Det finns ett klosterbryggeri i närheten som vi också tänkte besöka. I övrigt tar vi dagen som den kommer.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *