Kalas på Andys lekland

Kalas på Andys lekland

Kalas på Andys lekland

Gustaf och alla härliga gäster!

Gustaf och alla härliga gäster!

När man är barn är det en stor sak att fylla år. Presenter är viktigt men mest av allt vill man bjuda kompisarna på en hejdundrande fest, leka och ha det kul. Har man en vild och galen son med spring i benen vars kompisar är likadana är det skönt att slippa ha kalas hemma. Visst, det kostar en slant men det kan det vara värt. Man slipper all städning, planering, handling och stök.

På Andy's finns lekyta för alla åldrar.

På Andy’s finns lekyta för alla åldrar.

Klättra, hoppa, skutta, kryp, skratta, kräla, spela!

Klättra, hoppa, skutta, kryp, skratta, kräla, spela!

Gustaf var sugen på att bjuda sina bästa killkompisar på fest. För första gången testade vi därför ett kalas på Andys lekland. Andy’s lekland i Bromma med sina stora ytor, klätterställningar, rutschkanor, rollspelsrum, studsmattor, fotbollsplaner och bollar blev det givna valet för oss. Sen har vi läst mycket gott om det också!

Dags för kalas i fotbollsrummet!

Dags för kalas i fotbollsrummet!

Från och med september har Andy’s ett nytt upplägg på sina kalas. Det finns nu tre olika att välja på där samtliga kalas är ca 2 1/2 h – Stora kalaset med varmrätt, efterrätt, temadukning och femkamp, Mellankalaset med varmrätt, efterrätt och skattjakt och Lilla kalset med en rätt och resten fri lek. Vi hade bokat största kalasalternativet med gamla systemet vilket motsvarade nya mellankalaset. Då upplägget är helt nytt var kalasvärdarna något förvirrade och visste ibland varken in eller ut. Vi drabbades av en del barnsjukdomar men det kommer nog att sätta sig längre fram när personalen fått in rutinerna.

Totalt var vi två vuxna, tolv galna 9- till 11-åriga killar och två lugna 11- och 12-åriga tjejer. När vi kom möttes vi upp av en kalasvärd som kort gav oss instruktioner om dagen och ordningsregler i leklandet. Sedan försvann killarna snabbt som blixten. Fullt ös i leklandet. Efter fri lek i ca en timme möttes vi upp vid det kalasrum som Gus hade valt. Fotbollstokig som få hade han självklart valt fotbollsrummet. Rummet var utsmyckat med fotbollsattiraljer och dukning som gick i fotbollens tecken.

Goda saftiga hamburgare, pommes och grönsaker!

Goda saftiga hamburgare, pommes och grönsaker!

Stor men god!

Stor men god!

Lunchen blev hamburgare i bröd, grönsaker på sidan om och pommes stripes i separata skålar. Saft som dryck. Killarna var helt uppspeedade men en stunds lugn och ro blev det i alla fall medan de åt.

Skattjakt på G.

Skattjakt på G.

Skattkista full med guldpengar.

Skattkista full med guldpengar.

När alla var mätta och nöjda väntade skattjakt. Kalasvärden gick runt med barnen på området, svarade på (enklare) frågor och tillbaka i kalasrummet väntade en skattkista full med guldpengar. I choklad! Skattjakten var en aktivitet som jag tror kanske passar yngre barn bäst. Gustaf och hans kompisar var något för gamla – och otåliga.

Yoghurtglass med god topping!

Yoghurtglass med god topping!

Yoghurtglass in the making!

Yoghurtglass in the making!

Tiden i kalasrummet avslutades med efterrätt. Gustaf hade valt yoghurtglass med ett urval av toppings. Trots att glassen hunnit smälta var det mums enligt barnen!

Godispåsar för att locka hem barnen!

Godispåsar för att locka hem barnen!

14 påsar till 14 tokiga barn!

14 påsar till 14 tokiga barn!

Sedan var det äntligen dags för barnen att få leka i leklandet igen. Fria leken uppskattades verkligen allra mest och ingen ville gå hem när deras föräldrar kom och hämtade dom. De hade kunnat stanna länge till. En godispåse vid hemgång fick agera lockbete!

Att ha kalas på Andy’s Lekland var mycket bekvämt för oss föräldrar och oerhört uppskattat bland barnen. Jag fick flera glada tackmail och sms efter kalaset! Det mesta flöt på helt utan incidenter och problem. Vi vuxna kunde lugnt sitta ner mellan varven, slappna av och läsa en tidning medan barnen lekte och kalasvärdarna skötte jobbet. Precis som man vill ha det på en fest!

Blev du också sugen på att ha kalas på Andy’s lekland? Håll då utkik här på bloggen. Jag kommer inom kort att hålla en tävling där ni också har chansen att vinna ett helt grymt kalaspaket på ett av alla Andy’s lekland. Det vill ni inte missa!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *