Klubbholme Askskären

Klubbholme Askskären

Klubbholme Askskären

Bryggan ligger i en skyddad vik.

Bryggan ligger i en skyddad vik.

Återigen hemma efter en mycket trevlig helg ute med båten. Har jag sagt att jag älskar båt och båtliv?! När vi gav oss iväg i lördags morse var vädret inte direkt lockande. Svarta moln hängde tungt i luften och bara 12 grader. Jag var dock den som drev på att vi ändå skulle åka iväg eftersom jag lagt ner mycket tid på att förbereda all mat som skulle med. Man vill ju inte jobba i onödan, haha! Men som många av er som bor i Stockholmsområdet vet vände allt. Det blev klarblå, molnfri himmel och strålande sol. Jag tog till och med av strumpbyxor och tröja och låg och solade på däck. Den här gången testade vi ett för oss nytt ställe, Klubbholme Askskären.

Här nere ligger en fin sandstrand.

Här nere ligger en fin sandstrand.

Lekplats.

Lekplats.

Askskären drivs av Sundbybergs Båtklubb. Det ligger riktigt nära Landholmen, där vi ofta övernattar. Närmare bestämt belägen söder om Lennartsnäs udde, på Näsfjärden, söder om Kungsängen. Askskären består av två öar. Det finns grillplats, lekplats, fräsch mulltoa, bastu (bara för medlemmar), sopstation samt sandstrand. Alla är välkomna att besöka holmen, även vi som inte är medlemmar i båtklubben. Då mot en mindre avgift.

Lätt att hitta rätt!

Lätt att hitta rätt!

Grillat till middag!

Grillat till middag!

Vi gillade verkligen Askskären. Riktigt vackert och väl ordnat. Något av det allra bästa var att man lägger till i som en liten vik. Båten ligger därför mycket skyddad mot eventuell vind. Vi märkte knappt av att det blåste faktiskt!

Jag plockade jättefina liljekonvaljer.

Jag plockade jättefina liljekonvaljer.

Titta så fint det blev på båten. Och doften!!!

Titta så fint det blev på båten. Och doften!!!

Det blev en typisk lugn båtdag. Läsa, kolla på film, fiska, laga mat, strosa runt. Så välbehövligt! På söndagen regnade det. Regnet lockade inte direkt så vi åkte hem efter frukost och spenderade resten av dagen hemma!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *