Drink your greens

Det har länge varit en rådande trend att börja morgonen med en grön shot/drink/smoothie av något slag, ofta fullproppad med nyttigheter – drink your greens! En grön smoothie är en dryck av olika sorters frukter, bär och grönsaker som med vatten eller mylk körs i mixer till en slät och len konsistens. De är fyllda av näringsämnen, går snabbt att göra och är ett enkelt sätt att både bli mätt och fylld av energi. Gröna drinkar har länge varit en naturlig del inom Rawfood-rörelsen, men nu börjar allt fler få upp ögonen för detta smidiga sätt att få i sig nyttigheter. Jag hade dille på det ett tag men har nu gått tillbaka till gröt/fil/kvarg och mackor till frukost. Kanske dags att komplettera det vanliga med en grön nyttighet, till mellanmål om inte annat?! Den gröna smoothien ger ett enormt tillskott på vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter som i sin tur kan få stora effekter på hälsan. Den minskar också suget efter processad, onaturlig och onyttig mat.

Ebba Spritzer Cocktail

Ebba Spritzer Cocktail

Man kan faktiskt blanda till en spännande drink på svenska ärtor. Tina Nordström har tagit fram ett drinkrecept, Ebba Spritzer Cocktail, där hon använder just svenska ärtor som bas. Kanske nåt till kvällens fredagsdrink?

Ebba Spritzer Cocktail, 4 glas

Ärtpuré
4 dl ärter
3 dl vatten

Mått per drink:

3 msk krossad is
1,5 dl ärtpuré
2 dl grape tonic
saft från ¼ lime
2 myntakvistar

Mixa till en slät puré, sila genom finmaskig sil och låt kallna i kyl. Häll upp krossad is i glaset. Tillsätt ärtpuré, limejuice och myntakvistar. Toppa med grape tonic. Rör runt med sugrör och njut den iskall
Tips! Variera din Ebba spritzer cocktail genom att ersätta grape tonic med äppeljuice.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tove Castor skriver:

    Åh, jag som är så dålig på grönt. Borde kanske dricka dem istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *