Knip

Knip!

Knip!

Ecobaren på Centralbadet.

Ecobaren på Centralbadet.

Miljön inne på Ecobaren är magisk!

Miljön inne på Ecobaren är magisk!

Idag var jag på en mycket god och inspirerande pressfrukost. Den gick av stapeln på Ecobaren på Centralbadet. Ett ekologiskt matparadis i en magisk miljö. Det bjöds på massor av godsaker som nybakade surdegsfrallor med brieost och salami, grekisk yoghurt med honung mynta och mandlar, smoothie gjord på bland annat jordgubbar, färsk melon och ananas, gurkmejajuice, kombucha och te/kaffe. Så fräscht och gott! Men det var inte frukosten som stod i fokus denna morgon utan Knip och Karin Björkegren Jones.

En magisk frukost stod uppdukad.

En magisk frukost stod uppdukad.

Nybakta, fortfarande varma, surdegsfrallor.

Nybakta, fortfarande varma, surdegsfrallor.

Salami och brieost - den perfekta kombon!

Salami och brieost – den perfekta kombon!

Smoothies och yoghurt.

Smoothies och yoghurt.

v

Hälsodrycker att starta dagen med.

Nya knip är Karins nyutgivna bok om det viktiga knipet och kvinnans underbara underliv. Boken kom ut första gången 2013 men nu kommer en uppdaterad version, Nya knip, med fler kapitel och uppdaterade tips och råd.

Frukost i den här miljön alltså!!!

Frukost i den här miljön alltså!!!

Godaste starten på dagen!

Godaste starten på dagen!

Faktum är att det är livsviktigt för oss kvinnor att knipa (även män bör knipa). Vi måste bygga upp vår bäckenbottenmuskulatur för att förebygga till exempel inkontinens, ryggont, livmoderframfall, bäckenbottenuppluckring, ålderskrämpor och problem. På kuppen får vi en stoltare hållning, plattare mage och ett roligare sexliv. 5 minuter om dagen räcker. Musklerna syns förvisso inte men oavsett är de lika viktiga att bygga upp. Inte bara synliga muskler biceps, triceps, rygg, ben etc.

Karin Björkegren Jones nya bok presenteras av Bokförlaget Semic.

Karin Björkegren Jones nya bok presenteras av Bokförlaget Semic.

Kniiiiip!

Kniiiiip!

Förutom rena fakta kring bäckenbotten och varför man ska knipa innehåller boken tips och knipråd från experter på olika områden. Det finns praktiska övningar som gås igenom steg för steg och scheman man kan följa. Ordet knipa är förresten missvisande. Det är inte knipa vi ska göra utan snarare lyfta. Koppla på magstödet och lyfta bäckenbotten.

Nya knip är en viktig och informativ bok som jag tycker varenda kvinna ska läsa. Snippkunskap borde vara allmänbildning!

Intressant tanke, jag lovar att majoriteten av er som nu har läst detta inlägg också har gjort knipövningar under tiden. Bra jobbat – bara 4 minuter-ish kvar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *