Kompressionstights från Rehband

Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag är riktigt förtjust i träningskläder med funktionsmaterial. Funktionsmaterial blir allt populärare i alla former av träningskläder. De är så bra eftersom de transporterar bort fukten från kroppen och håller en torr längre. Många träningstights har också vissa inbyggda kompressionseffekter som lyfter och håller på plats. Det gillas! Det finns också hela kompressionskläder. Jag använder mig då och då av mina kompressionsstrumpor och kompressionströja och nu tänkte jag att även benen kunde få sitt. Det är ju ofta benen man känner sig trött och tung i efter en löptur. Jag fick hem ett par kompressionstights från Sportsmart.se som jag har testat några gånger.

Kompressionstights från Rehband

Kompressionstights från Rehband

Kompressionskläder ska bidra till att man springer snabbare, blodgenomströmningen ökar med 30-40%, återhämtningen blir snabbare och man mår bättre. De ger stöd och tryck/kompression och minimerar därmed risken att få träningsvärk. På så sätt är prestationen alltid är på topp.

Kompressionstights som ger rätt stöd och tryck

Kompressionstights som ger rätt stöd och tryck

Kompressionstightsen är inte bara funktionella utan även snygga!

Kompressionstightsen är inte bara funktionella utan även snygga!

Precis som med kompressionströjan ska byxorna kännas som en storlek för liten när man sätter på sig dom. Man kan få kämpa lite med att få på sig byxan men för att få rätt stöd, tryck och kompression är detta ett måste. Väl på känns de sköna, är smidiga och man rör sig helt obehindrat. Det känns som ett andra skinn kan man säga. Vi är ju alla skapta olika och på mig sitter tightsen riktigt tajt och bra över framför allt vaderna. Jag får ett fint tryck som jag hoppas ger bra effekt. Snygga är de också! Enkla och stilrena, precis som jag vill ha det.

Kompressionströja från Rehband

Kompressionströja från Rehband

Förutom att de är bra i löpspåret ser jag fram emot att testa dom i jul då jag och familjen åker till fjällen som vanligt. De är perfekta som underställ vid längdskidturen eller varför inte i slalombacken?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *