Korv och krämig röra

Till lunch idag blev det en av rätterna i matkassen Tastelines Matkasse. Det blev krämig risoni med sojabönor och bratwurst. Korven hade hög kötthalt, 85%, och var av bra kvalitet. Annars så är korv inte den nyttigaste maten men passar bra som enklare lunchrätt.

Jag valde att inte blanda ner sojabönorna, tomaterna och persiljan i risonin utan serverade detta separat då jag vet att alla inte gillar tex bönor och persilja.

Krämig risoni med bratwurst

Korven var väldigt god. Ganska mild men ändå smakrik. Risonin var verkligen krämig och fick god smak från den smakrika osten som medföljde i matkassen. Gustaf gillade inte citronsmaken i risonin. Vi andra tyckte den gav en fräsch smak.

Vi stekte även upp ett varsitt ägg som komplement till korven.

Jag ger hela rätten en stark 3a i betyg. Mattias, som mest tänkte på näringsinnehållet och rättens nyttighet gav den lågt betyg. Han tyckte inte det var något fel på smaken, dock kritisk mot osten, grädden och den, trots sin kötthalt, feta korven (jag håller inte helt med – liten mängd grädde och ost har ingen dött av och inte heller korv någon gång då och då). Sojabönor gillar han inte alls. Men smaken är som baken!

Krämig risoni med sojabönor och bratwurst, 4 port

Krämig risoni:
4 port risoni
1/2 gul lök
1/2 dl grädde
75 g riven ost
Skal från 1 citron
Saft från 1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 frp gröna sojabönor
1/2 ask cocktailtomater
salt och peppar
olivolja

Tillbehör:
Bratwurst 4 port

Krämig risoni: Koka risonin enligt anvisning på paketet. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja i en varm panna någon minut. Koka upp vatten i en kastrull till sojabönorna. Skölj och finhacka persiljan, skölj och riv citronskalet. Skölj och dela tomaterna på mitten. Värm sojabönorna en minut i det kokande vattnet och sila sedan av vattnet. Tillsätt den stekta löken, grädde, ost, persilja, citronskal och saft, sojabönor och tomater till den färdigkokta risonin. Smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt.

Stek korven.

Servera risonin tillsammans med korven.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *