Korv och stuvade makaroner

Korv och stuvade makaroner

Korv och stuvade makaroner

Idag blev det alltså falukorv och stuvade makaroner till middag. En mer barnvänlig måltid! Inga problem att få barnen att äta maten direkt! Det var jättegott, länge sedan jag åt stuvade makaroner. Till maten gjorde jag brysselkål glaserad i apelsin och timjan, recept och grönsaker/frukt från senaste lådan från Årstiderna. Jättegott!

Brysselkål glaserad i apelsin och timjan, 4 pers som tillbehör

1 påse brysselkål
3 msk rapsolja
Saft och skal från 2 apelsiner eller 2 dl apelsinjuice
1 kvist timjan
Havssalt och färskmalen svartpeppar

Tag bort de yttersta bladen på brysselkålen. Ångkoka i 1 dl kokande vatten och 2 tsk salt i ett par minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt apelsinskal, saft 3 msk olja och timjankvisten. Låt kålen puttra i ett par minuter och servera.

Stuvade makaroner, 4 port

5 dl gammaldags makaroner
1 l standardmjölk
1/2 tsk salt
peppar

Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger. Smaksätt med peppar och ev riven muskotnöt och salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Livet i byn skriver:

    Vad roligt att du vill vara med och tävla.

    ~Livet i byn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *