Köttbullar i Crock-Pot

Första gången jag testar att laga köttbullar i Crock-pot.

Första gången jag testar att laga köttbullar i Crock-pot.

Jag älskar köttbullar! Runda, små härliga bullar fulla av smak. Att köpa köttbullar är enkelt och bekvämt men att göra egna är såklart desto godare. Visst, det tar lite tid men det finns tid och energi att spara. Det som tar längst tid är att steka i panna. Men det går lika bra att steka i ugn eller som jag testade idag att göra köttbullar i Crock-Pot.

Det gör inget om köttbullarna ligger på varandra.

Det gör inget om köttbullarna ligger på varandra.

Jag var väldigt skeptisk först till att göra köttbullar i Crock-Pot. Tycker att Crock-Pot lämpar sig bäst för grytor av olika slag. Men det fungerar faktiskt och blir ganska bra. Bara att blanda ihop smeten, rulla bullar (tips! Lägg ner smeten i en spritspåse och tryck ut runda-ish bullar), smörja pottan, lägga ner köttbullarna och låta gå på låg effekt i 4 timmar. Sedan är det klart. Man behöver inte bryna köttbullarna innan tillagningen. Man kan däremot pensla över soja i slutet på tillagningen för mer färg.

Sila bort vätskan.

Sila bort vätskan.

Det blev väldigt mycket vätska. Den är det bara att sila av. Antingen sparar man den och använder som grund till en brun- eller gräddsås, eller så gör man som jag bara häller ut allt. Kvar blir goda, saftiga köttbullar med massor av smak redo att njutas av.

Fördelen med att använda stekpanna eller grädda i ugn är att det ger den goda skorpan i kontrast till det smakrika, mjuka inre som jag gillar med köttbullar. Med Crock-Pot får man köttbullar med djupare smak, de kräver ingen tillsyn samt att om man vill kan man enkelt tillaga en god grädd- eller tomatsås direkt ner i Crock-Pot.

Köttbullar redo att njutas av!

Köttbullar redo att njutas av!

Köttbullar i Crock-Pot, 4 port

800 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
salt och peppar efter smak
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver

Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Man ska inte låta ströbrödet svälla i mjölken utan allt ska bara blandas samman. Rulla köttbullar i önskad storlek. Smörj botten på Crock-Pot. Lägg ner köttbullarna. Låt gå på låg effekt 4 timmar. Sila bort vätskan. Häll ut eller används som bas i en brun- eller gräddsås.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.