Köttfärsfräs

Köttfärsfräs med tillbehör

Köttfärsfräs med tillbehör

Kvällens middag blev en spännande rätt som jag hittade i DN 19 nov. Det blev köttfärsfräs med stekt ägg och rödbetor. En rätt fullproppad med grönsaker, som lök, vitkål, morot och squash. Det var spännande och lite ovanligt att använda matvete på burk. Jag har haft en burk med matvete stående hemma i skafferiet nu ett tag och inte vetat vad jag skulle hitta på med den, men när jag såg det här receptet var problemet löst!

Jag har tyvärr inte så mycket smak och kan inte avgöra om maten var god eller inte, men Mattias tyckte maten var jättegod vilket är ett toppbetyg! Filippa åt med god aptit, hon säger dock att hon inte gillar squash och såg lite skeptisk ut när hon visade upp en squashbit men jag lurade henne och sa att det var gurka och då smakade det bra. Gustaf bemödade sig inte ens att komma till matbordet, han var inte hungrig (fattar inte var den killen får sin enorma energi ifrån, han är så aktiv men äter så lite). Kan annars tänka mg att barn som inte är så grönsakstokiga inte kommer inte gilla den här maten.  Det går inte direkt att dölja grönsakerna!

En perfekt allt-i-ett maträtt!

Köttfärsfräs, 4 port

1 gul lök
1/4 vitkålshuvud (ca 300 g)
2 morötter
½ zucchini (ca 200 g)
400 g nötfärs
1 msk olja
1 burk matvete (410 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Halvera och skär löken i tunna klyftor. Finstrimla vitkålen. Skala och riv morötterna grovt. Tärna zucchinin. Bryn köttfärsen i oljan i en stor djup panna. Tillsätt grönsakerna och stek mjuka. Spola av matvetet i durkslag. Tillsätt det till fräset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Stek ägg, salta och peppra. Servera ägg till fräset. Toppa med hackad persilja. HP-sås eller Sweet baby ray hickory-sås passar enligt DN också till maten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *