Köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås och spaghetti

Kvällens middag blev köttfärssås och spaghetti. Mattias lagade (faktiskt!!) maten idag, kanongott! Maten serverade vi med ärtor-, majs och paprikablandning samt färskriven parmesanonst. Eftersom Filippa har träning på måndagkvällar var allt lagat i förväg och behövde bara värmas på när vi kom hem. Härligt att snabbt få maten på bordet!

Köttfärssås och spaghetti, 5-6 port

800 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 riven morot
1 riven palsternacka
1 dl röda linser
4 msk tomatpuré
Vatten
Salt, peppar och paprikakrydda
1 dl Creme fraiche

Bryn köttfärsen. Häll ned löken och låt den steka med några minuter. Häll ned riven morot, palsternacka, röda linser, tomatpuré och vatten så det täcker ordentligt. Låt koka länge, minst 20 min. Smaka av med kryddor. Häll ned creme fraiche och låt koka ytterligare någon minut. Koka lagom mängd spaghetti och njut tillsammans med köttfärsen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Petra skriver:

    Åh, önskar att någon kunde komma hem till mig och laga så där god mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *