Kycklinglasagne

Återigen en middag ihopslängd utifrån vad som låg hemma och tog plats i kyl och frys. En låda hemgjord tomatsås, ett paket kycklingfiléer, lasagneplattor, ost och mjölk. Tillsammans utgjorde detta basen i kvällens middag, kycklinglasagne.

Jag skar kycklingfilé (här tog jag hela 800 g kycklingfilé då Mattias föredrar mycket protein i maten vi lagar) i mindre bitar och brynte dessa i en stekpanna med smör. I med en hackad gul lök som fick svettas några minuter i den heta pannan. På med den färdiga tomatsåsen. Nu var tomatsåsen redan kryddad så extra kryddor behövdes inte. Annars är salt, peppar och paprikapulver inte helt fel i en tomatsås. Låt koka ihop i ca 10 min tills kycklingen är helt genomstekt.

Gör bechamelesås.

Riv ost, gärna lagrad med mycket smak.

Smöra en ugnssäker form. Börja med att hälla i lite bechamelesås. Lägg på ett lager med lasagneplattor. På med kycklingröra. Toppa med lite ost och lite bechamelsesås. På med lasagneplattor. Upprepa proceduren 2-3 ggr. Avsluta med ett lager lasagneplattor. Häll på resterande bechamelesås (helst ska ganska mycket finnas kvar till detta sista lager) och ös på med riven ost. Gratinera i ugn på 225 grader ca 40-45 min. Får lasagnen för mycket färg, täck med folie efter ca 30 min. Ha lite koll.

Servera med kokta grönsaker.

Hur gott som helst! Krämigt och gott och fantastiska smaker som främst kom från den fantastiska tomatsåsen. Mums!

Bechamelsås

4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning. Rör tills konsistensen är jämn. Smaka av med salt och vitpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *