Svampcannelloni, nu med skinka

Ytterligare en fantastiskt god maträtt från Middagsfrid åts till middag idag. Det var den sista, i alla fall för denna gång. På menyn stod det Svampcannelloni. När Mattias såg vad som skulle bli kvällens middag reagerade han på en gång. Vegetarisk mat är inte hans melodi. Han tycker inte att det mättar tillräckligt. Då jag vill att alla ska uppskatta maten la jag därför till hackad rökt skinka. Det blev verkligen gott och höjde upp proteindelen i maten. Till maten blev det kokt blomkål.

Svampcannellonin går jättebra att förbereda, frysa in och ta fram en kväll då tiden för matlagning är knapp. Precis som det var idag. Jag gjorde maten redan förra veckan, frös in, tog fram formen ur frysen igår och värmde den efter Gustafs gymnastik ikväll. Perfekt!

Svampcannelloni med hackad skinka, 4 port

250 g ostronskivling
250 g hackad rökt skinka
150 g rödlök (ca 1 1/2 st)
200 g morot (ca 2 st)
1 ask ricottaost, 250 g
1 paket färska lasagneplattor, 8 st
1 burk krossade tomater, 400 g
1 vitlöksklyfta
2 tsk timjan
1 tsk flytande honung
150 g riven ost
Smör
Salt och svartpeppar

1 påse salladsmix, 70 g
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Grovhacka 250 g ostronskivling och 250 g rökt skinka. Smält 1 msk smör i en stekpanna och tillsätt svamp och skinka. Fräs på medelhög värme i ca 4 min. Hacka 1 rödlök (ca 100 g). Skala och grovriv 2 morötter (ca 200 g). Tillsätt löken och morötterna i pannan och fräs allt i 3 min. Krydda med 1 tsk timjan, salt och peppar. Dra pannan från spisen och rör ned 1 ask ricottaost à a 250 g.

Smörj en ungssäker form. Fördela svamp- och skinkfyllningen på 1 paket färska lasagneplattor (8 st) och rulla ihop plattorna. Lägg rullarna i ugnsformen med skarvarna nedåt.

Blanda 1 burk krossade tomater, 1 tsk timjan, 1 tsk flytande honung, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i en skål. Häll såsen över rullarna och toppa med 150 g riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.

Sköj en påse salladsmix à 70 g och lägg i en skål. Skiva 1/2 rödlök (ca 50 g) i tunna skivor och blanda ner i skålen. Ringla över 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, salt och peppar.

Servera salladen till cannellonin.

 

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *