Fräsch och god tomatsallad

Jag älskar tomater! Allra helst nu när de svenska kommer. Härliga, röda, saftiga, smakrika tomater fullproppade med lykopen, en av naturens mest kraftfulla antioxidanter. För att maximera hälsoeffekterna av lykopenet bör tomaten upphettas och gärna ätas i samband med fettrik mat då det är fettlösligt. Ibland kan man dock bara vilja ha tomaterna precis som de är. Som idag! Ett trevligt tillbehör till kvällens middag blev en fräsch och god tomatsallad.

Fräsch och god tomatsallad

Fräsch och god tomatsallad

En löjligt enkel men ack så vacker och god skapelse. Bara att skära tomater, salladslök och även dill för den som vill ha det. Dressa sedan med olja, vinäger, salt och peppar. Så fräscht och supersmarrigt!

Tomatsallad

4 stora tomater
1 knippe dill
2 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Lägg ut tomaterna på fat och toppa med salladslöken. Droppa över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ned hackad dill innan ni ska äta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *