Fräsch och god tomatsallad
Jag älskar tomater! Allra helst nu när de svenska kommer. Härliga, röda, saftiga, smakrika tomater fullproppade med lykopen, en av naturens mest kraftfulla antioxidanter. För att maximera hälsoeffekterna av lykopenet bör tomaten upphettas och gärna ätas i samband med fettrik mat då det är fettlösligt. Ibland kan man dock bara vilja ha tomaterna precis som de är. Som idag! Ett trevligt tillbehör till kvällens middag blev en fräsch och god tomatsallad.
En löjligt enkel men ack så vacker och god skapelse. Bara att skära tomater, salladslök och även dill för den som vill ha det. Dressa sedan med olja, vinäger, salt och peppar. Så fräscht och supersmarrigt!
Tomatsallad
4 stora tomater
1 knippe dill
2 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Lägg ut tomaterna på fat och toppa med salladslöken. Droppa över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ned hackad dill innan ni ska äta.
Senaste kommentarer