Släta saffransbullar i långpanna
Jag älskar bullar. Just nu ligger saffransbullar mig extra varmt om hjärtat eftersom det snart är jul. Man (=jag?!) har längtat så efter julens alla smaker och nu äntligen är tiden inne och man vill njuta maximalt. Ska erkännas att det är lätt att föräta sig och när julafton väl är här kan man mycket väl redan ha tröttnat. I vilket fall, till första advent vill jag ha bakat saffransbröd av något slag. Jag har ett gudomligt recept på saffransbullar jag bakar år efter år men i år ville jag även testa något nytt (kommer garanterat baka en sats av favoriterna också). Valet föll (av en slump) på släta saffransbullar i långpanna.
Enkla, raka bullar utan krusiduller. Plain and simple liksom. Istället för strösocker testade jag för första gången Sötströ (jag köpte ICAs sötströ). Vad jag vet påverkade det inte bullarnas konsistens och fluffighet. De blev inte lika söta som vanligt vilket verkligen uppskattades här hemma. De fick högsta betyg faktiskt! Personligen tyckte jag bullarna blev lite för kompakta, även om smaken var god. Kanske är jag lite väl självkritisk?! Gott var det i vilket fall!
Senaste kommentarer