Släta saffransbullar i långpanna

Släta saffransbullar i långpanna
Släta saffransbullar i långpanna

Jag älskar bullar. Just nu ligger saffransbullar mig extra varmt om hjärtat eftersom det snart är jul. Man (=jag?!) har längtat så efter julens alla smaker och nu äntligen är tiden inne och man vill njuta maximalt. Ska erkännas att det är lätt att föräta sig och när julafton väl är här kan man mycket väl redan ha tröttnat. I vilket fall, till första advent vill jag ha bakat saffransbröd av något slag. Jag har ett gudomligt recept på saffransbullar jag bakar år efter år men i år ville jag även testa något nytt (kommer garanterat baka en sats av favoriterna också). Valet föll (av en slump) på släta saffransbullar i långpanna.

Saffransbullar bakade med sötströ.
Saffransbullar bakade med sötströ.

Enkla, raka bullar utan krusiduller. Plain and simple liksom. Istället för strösocker testade jag för första gången Sötströ (jag köpte ICAs sötströ). Vad jag vet påverkade det inte bullarnas konsistens och fluffighet. De blev inte lika söta som vanligt vilket verkligen uppskattades här hemma. De fick högsta betyg faktiskt! Personligen tyckte jag bullarna blev lite för kompakta, även om smaken var god. Kanske är jag lite väl självkritisk?! Gott var det i vilket fall!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *