Långlagad chili con carne

Nu var det dags igen, dags att njuta av en riktigt långlagad, god chili con carne. Att låta smakerna långsamt få mogna fram i en slow cooker eller gryta ger verkligen det där lilla extra. Det bästa med denna typ av recept är att man lätt kan anpassa den efter eget smak och tycke och vad som finns hemma i skafferi och kyl. Köttfärs, bönor, tomat, salt, peppar och chili känns som självklart för mig men sedan kan man, om man inte är traditionalist, freestyla bäst man vill tycker jag.

I denna chili con carne hade jag i gul lök, purjolök, vitlök, röd paprika, grön paprika och bladselleri. Sedan fyllde jag på med köttfärs, vita bönor i tomatsås, vita stora bönor, krossad tomat, tomatpuré, salt, peppar, chilipulver och paprikapulver. Det fick gå på svag värme i 6 timmar. Sedan smakade jag av med lite mer av alla kryddor tills chilin fick just den hetta jag ville åt.

Suuuupergott! Detta måste ni verkligen testa! Obs! Bifogar mitt ”grundrecept” nedan på chili con carne. Sedan får ni som sagt testa lite som ni själva vill och känner för.

Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
4 msk tomatpuré
1 stor finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar
Hacka lök och pressa vitlök. Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, alternativt i en stekpanna på spisen. Ha ner lök och vitlök och stek glansig. Ha i 2 msk tomatpuré i lök- och färsblandningen. Viktigt att steka lite till så att tomatpurén får en god smak. Tillsätt krossade tomater,. Krydda med salt, svartpeppar, 1 tsk chilipulver, 1 tsk paprikapulver och 0,5 tsk cayennepeppar. Sila och skölj de stora vita bönorna. Ha i vita bönor i tomatsås och de stora vita bönorna i grytan. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Låt gå på svag värme i 6 timmar. Njut tillsammans med ris eller bröd
Senaste kommentarer