Mustig chili con carne i Crock Pot

Chili con carne är en maträtt som verkligen är superenkelt och supergott, Nu har jag komponerat ihop en riktigt mustig chili con carne i Crock Pot som du inte kommer kunna hålla händerna borta från. Eller munnen heller för den delen! Tillsammans med goda kryddor som ofta förekommer i tacos blir det här en riktigt härlig rätt som går hem hos hela familjen. Servera det till tacoskal eller tortillabröd så har du ordnat världens enklaste tex mex-middag.




Chili con carne är perfekt när man vill laga mycket mat och extra god blir den när den långlagas i en slökokare/Crock Pot. Ät denna Chili con Carne som jag beskrev ovan (tex mex), som den är eller servera med potatis eller ris eller båda två. Eller som jag valde den här gången, till ett gott nybakat naan.

Chili con carne, 5-6 port
2 medelstora lökar
2 vitlöksklyftor
2 medelstora morötter
2 paprika (tex en gul och en röd)
800 g nötfärs
400 g krossade tomater
400 g vita bönor i tomatsås
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk kanel
5-8 droppar tabasco
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i önskade bitar. Riv morötterna grovt. Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, alternativt i en stekpanna på spisen (obs. Det är inget måsta att bryna köttfärsen innan tillagning, jag tycker det ger bättre konsistens och godare smak). Ha ner lök, och vitlök och stek glansig. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Ha i paprika och rivna morötter. Tillsätt krossade tomater, vita bönor i tomatsås och äppelcidervinäger. Krydda med chilipulver, spiskummin, kanel, salt och peppar. Droppa ner tabasco efter smak och tycke.
Låt gå på svag värme i 6 timmar. Smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer