Mustig chili con carne i Crock Pot

Mustig chili con carne i Crock Pot
Mustig chili con carne i Crock Pot

Chili con carne är en maträtt som verkligen är superenkelt och supergott, Nu har jag komponerat ihop en riktigt mustig chili con carne i Crock Pot som du inte kommer kunna hålla händerna borta från. Eller munnen heller för den delen! Tillsammans med goda kryddor som ofta förekommer i tacos blir det här en riktigt härlig rätt som går hem hos hela familjen. Servera det till tacoskal eller tortillabröd så har du ordnat världens enklaste tex mex-middag. 

Ingredienser till min Chili Con Carne.
Ingredienser till min Chili Con Carne.
Jag väljer att bryna köttfärs, lök och vitlök för smak och konsistensens skull.
Jag väljer att bryna köttfärs, lök och vitlök för smak och konsistensens skull.
Ner med övriga ingredienser och kör 6 timmar låg.
Ner med övriga ingredienser och kör 6 timmar låg.
Dags att njuta av den godaste chili con carnen jag typ har lagat!
Dags att njuta av den godaste chili con carnen jag typ har lagat!

Chili con carne är perfekt när man vill laga mycket mat och extra god blir den när den långlagas i en slökokare/Crock Pot. Ät denna Chili con Carne som jag beskrev ovan (tex mex), som den är eller servera med potatis eller ris eller båda två. Eller som jag valde den här gången, till ett gott nybakat naan.

Chili con carne!
Chili con carne!

Chili con carne, 5-6 port

2 medelstora lökar
2 vitlöksklyftor
2 medelstora morötter
2 paprika (tex en gul och en röd)
800 g nötfärs
400 g krossade tomater
400 g vita bönor i tomatsås
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk kanel
5-8 droppar tabasco
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i önskade bitar. Riv morötterna grovt. Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, alternativt i en stekpanna på spisen (obs. Det är inget måsta att bryna köttfärsen innan tillagning, jag tycker det ger bättre konsistens och godare smak). Ha ner lök, och vitlök och stek glansig. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Ha i paprika och rivna morötter. Tillsätt krossade tomater, vita bönor i tomatsås och äppelcidervinäger. Krydda med chilipulver, spiskummin, kanel, salt och peppar. Droppa ner tabasco efter smak och tycke.

Låt gå på svag värme i 6 timmar. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *