Enkla vegetariska rätter

Enkla vegetariska rätter från Felix Veggie.
Enkla vegetariska rätter från Felix Veggie.

Vi är inte vegetarianer. Kanske inte ens flexitarianer. Men vi försöker äta mer vegetariskt för hälsa, miljö, variation och plånbok. Vad gäller plånbok är det ofta billigt att laga själv från grunden. Vegetariska halv– eller helfabrikat kan kosta en slant, ofta mer än de produkter de försöker ”efterlikna”. Men bekvämt och gott kan det vara. Jag är ständigt på jakt efter enkla vegetariska rätter och nu har jag köpt hem från Felix veggie-sortiment för att testa. Bekvämt att ha hemma i frysen under dessa pandemitider då både jag och maken jobbar hemifrån och barnen flera dagar i veckan har distansundervisning.

Det vegetariska utbudet bara växer och växer. Här är några av de senaste nyheterna från Felix.
Det vegetariska utbudet bara växer och växer. Här är några av de senaste nyheterna från Felix.

Jag köpte hem nyheterna Krögarpytt vegetarisk, Indisk palak bowl, Vegofärspaj, Ost & vegobacon samt Vegetariska delikatessbullar, varav bullarna har funnits ett tag.

Felix Krögarpytt vegetarisk.
Felix Krögarpytt vegetarisk.

Idag testade vi Krögarpytten till middag. Den är som sagt vegetarisk och innehåller 20% vegobitar av soja, En påse motsvarar enligt förpackningen en måltid för två personer om man kompletterar med grönsaker som tex inlagda rödbetor. Här skulle jag helst även velat se en större förpackning med mat för fyra personer. Men är de små får man ta två. Bra storlek på ingredienserna (älskar hur små och fina bitarna är) och riktigt bra näringsvärde. Lätt att tillaga, ca 15 minuter i stekpanna. Riktigt god doft. Och så till det viktigaste av allt, den smakade verkligen gott. Till och med riktigt gott! Vi kompletterade med ägg och färska, kokta rödbetor och det blev en perfekt snabblagad vardagsmiddag.

En höjdarmiddag enligt hela familjen!
En höjdarmiddag enligt hela familjen!

Vi testade bara för testandets skull även de vegetariska Delikatessbullarna. De är gjorda på ärta och vete vilket uppskattas av min man som helst inte äter sojaprodukter. Små fina bullar, helt okej näringsvärde. Smaken, den föll oss tyvärr inte på läppen. Varken den direkta smaken eller eftersmaken. Inte heller doften. Det är något med ärtfärsen som inte går hem. Nej, när det kommer till (kött)bullar är vi traditionalister, det ska smaka som det brukar göra och det gjorde inte dessa bullar.

Övriga rätter kommer passa perfekt som del av enkel lunch. Rent spontant känner jag att pajerna är på tok för små. Jag kommer behöva komplettera med något rejält i protein och/eller grönsaksväg för att bli mätt. 220 gram kommer jag inte långt med.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *