Långlagad fläskkarré i ugn

I morse kl 9 stoppade jag en hel fläskkarré (1.3 kg) i en stor gryta, i med rödvin, två hackade schalottenlökar, två hackade vitlöksklyftor, en tunt skivad morot, färsk timjan och färsk rosmarin, salt och peppar. På med lock och in i ugn på ca 80 grader. Där fick den stå och gotta sig hela dagen medan vi var iväg på Hoppis&Skuttis och sedan lunch och fika hos några kompisar. Väl hemma strax före middagstid var köttet färdigt och klart! Det fick dock stå kvar i ugnen medan jag gjorde potatis- och palsternacksmos och kokade brysselkål.

Vid 18-tiden tog jag fram grytan. Mmmmm, vilka dofter när man lyfte på locket (fast det doftade redan gott i hela huset). Jag tog ut köttet och la det i folie så det fick vila lite. Under tiden gjorde jag sås av skyn (jag silade bort alla kryddor och grönsaker, lök, etc). Tog i lite redning och mer kryddor. Man hade kunna ha i lite grädde, det hade inte varit fel. Sen var det bara att äta. Åhhh, vad gott det var. Köttet var fantastiskt mört och gott. Det bara smalt i munnen.

Ultimata söndagssteken som skötte sig själv i ugnen hela dagen

Ultimata söndagssteken som skötte sig själv i ugnen hela dagen

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *