Torskrygg i citronsås
För en månad sedan köpte jag hem ett storpack fryst torskrygg och blev mycket förtjust. Torsk har inte varit min favorit direkt. Färsk torsk kan vara gott men den frysta torskfilén jag brukar köpa äts mer eller mindre som ett nödvändigt ont. Men torskryggen var faktiskt riktigt god! Lite dyrare, mycket godare!
Idag valde jag att tillaga de sista ryggarna till middag. Jag gjorde en fiskgratäng med citronsås, tomater och fänkål. Till fisken serverade jag kokt potatis/quinoa/ris (vi hade rester av alla tre kolhydratkällorna i kyl och frys) och kokt broccoli. Mycket gott!
Fiskgratäng i citronsås, 4-5 port
5 torskryggar à 100 g
2 kvisttomater
1/2 fänkål
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
riven zest och citronsaft från 1 citron
salt och peppar
Lägg fisken i en ugnssäker form. Hacka tomater och fänkål och strössla ovanpå och runt om fisken.
Gör citronsåsen. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop smöret och mjölet. Häll i mjölken och vispa tills konsistensen är jämn. Låt koka i några minuter. Ha ner citronzest och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och grönsakerna. Baka i ugn på 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med potatis/ris/quinoa och grönsaker.
Senaste kommentarer