Lästips till hängmattan

Har ni läst mycket böcker i sommar? Tyvärr har jag inte hunnit läsa lika många som jag hade önskat… Men så är det väl för många. Livet är fullt med måsten och annat man vill göra även under semestern.

Några böcker har jag självklart läst. Här kommer ett tips på två läsvärda böcker som båda bygger på verkliga händelser och går på temat ”hur vi behandlar andra”. Böckerna kommer från Idus förlag. Idus förlag brinner lite extra för böcker som berör. Och det gör verkligen dessa!

Med rullstol i grönsakshissen

Den första boken är Med rullstol i grönsakshissen av Marie Hav Lundkvist. Boken handlar om Marie Hav Lundkvists resa från aktiv gående företagskvinna till rullande gravt funktionsnedsatt. Hon möter ett samhälle och en vård som inte någon av oss friska kan föreställa oss.

Roliga illustrationer och text skriven med glimten i ögat

Boken är skriven med humor och optimism men att få ta del av hur vi behandlar våra funktionsnedsatta är verkligen skrämmande. Jag hade ingen aning hur illa det är… Informativ text skriven med glimten i ögat kombineras med inlevelserika bilder. En bok jag rekommenderar alla att läsa!

Oläkt

Den andra är spänningsromanen Oläkt. Det är åklagarduon Emma och Thomas Häggströms debutroman. Den är uppbyggd som ett mordfall med tillhörande rättegång. Den 87 år gamla Vera Eriksson erkänner ett 27 år gammalt mordfall och under rättegången får vi ta del av Veras bakgrund och leverne genom åren. En historia ända från andra världskrigets krigsförbrytelser i Lettland till Sverige av i dag rullas upp, med både politiska, juridiska och allmänmänskliga aspekter. I princip alla karaktärer är fiktiva, men själva grundstoryn baseras på verkliga händelser.

Jag tycker upplägget att blanda fiktion och historia känns nytt och fräscht och riktigt intressant att läsa om vad som faktiskt hände i våra grannländer under andra världskriget samt Sveriges historiska hantering av krigsförbrytare. Mycket läsvärd bok.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    tack för tipsen, en och annan bok har jag hunnitmed 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *