Lättlagade festmenyer på 1 timme
Jag älskar att bjuda på mat. Det är lika roligt att bjuda bara den närmaste familjen som de mest avlägsna vännerna. Jag gillar helt enkelt att umgås över en bit mat och något gott att dricka. Oftast vill jag göra mig till och bjuda på trerätters. Mest krut lägger jag på huvudrätten. Förrätten kan ibland bara bestå av plockisar (korv, ostbitar, oliver, lufttorkad skinka, crostini, grissini, frukt, etc) eller chips och snacks. Efterrätten kan lika gärna vara färdig efterrätt från Frödinge som en glasstrut från GB. Men det går att göra lättlagade festmenyer på 1 timme. Det har jag fått bevis på nu i nya kokboken som heter just Lättlagade festmenyer på 1 timme av Maud Onnermark.
Maud Onnermark visar i sin nya kokbok att man på en timme faktiskt kan laga en läcker trerättersmiddag utan krångel. Det ska vara lätt och roligt att bjuda på middag. Man får ta genvägar i köket. Den mesta av tiden vill man ju ändå lägga på gästerna. För Maud är det också viktigt att följa årstidsväxlingarna i det man serverar. Genom att följa säsong får man både fräschare, godare mat och sparar pengar och miljö. Menyerna som presenteras är därför indelade i vår, sommar, höst och vinter. Det är fem trerätters-menyer för varje årstid. Många av rätterna passar självklart alla årstider. Man kan välja och mixa hur man vill. Och självklart kan man också se recepten som idéförslag som man kan anpassa efter eget tycke och smak.
Jag gillar den här kokboken. Det är enkla men enda läckra rätter som garanterat skulle gå hem hos både stora och små. Det finns något för alla. Kött, fisk, fågel, vegetariskt, veganskt, raw. Soppa, pasta, gratänger, sallader. Grillat, ugnsbakat, stekt, kokat. Långlagat, snabblagat. Kallt, varmt.
Det finns massor av recept jag vill laga till och garanterat även bjuda på. Ska jag bara välja ut en av menyerna skulle det bli vårmenyn enligt följande: Bruschetta med tomat till förrätt. Grillad biff med bea till huvudrätt. Rabarbersmulpaj med kokoschips till efterrätt. Alltså mums!
Vill man ha en bra kokbok med trevliga lättlagade rätter utan krusiduller rekommenderar jag Lättlagade festmenyer på 1 timme. Jag ger den 4 av 5 tummar upp!
Senaste kommentarer