Lättlagade festmenyer på 1 timme

Lättlagade festmenyer på 1 timme

Lättlagade festmenyer på 1 timme

Jag älskar att bjuda på mat. Det är lika roligt att bjuda bara den närmaste familjen som de mest avlägsna vännerna. Jag gillar helt enkelt att umgås över en bit mat och något gott att dricka. Oftast vill jag göra mig till och bjuda på trerätters. Mest krut lägger jag på huvudrätten. Förrätten kan ibland bara bestå av plockisar (korv, ostbitar, oliver, lufttorkad skinka, crostini, grissini, frukt, etc) eller chips och snacks. Efterrätten kan lika gärna vara färdig efterrätt från Frödinge som en glasstrut från GB. Men det går att göra lättlagade festmenyer på 1 timme. Det har jag fått bevis på nu i nya kokboken som heter just Lättlagade festmenyer på 1 timme av Maud Onnermark.

Recepten är indelade efter säsong.

Recepten är indelade efter säsong.

Maud Onnermark visar i sin nya kokbok att man på en timme faktiskt kan laga en läcker trerättersmiddag utan krångel. Det ska vara lätt och roligt att bjuda på middag. Man får ta genvägar i köket. Den mesta av tiden vill man ju ändå lägga på gästerna. För Maud är det också viktigt att följa årstidsväxlingarna i det man serverar. Genom att följa säsong får man både fräschare, godare mat och sparar pengar och miljö. Menyerna som presenteras är därför indelade i vår, sommar, höst och vinter. Det är fem trerätters-menyer för varje årstid. Många av rätterna passar självklart alla årstider. Man kan välja och mixa hur man vill. Och självklart kan man också se recepten som idéförslag som man kan anpassa efter eget tycke och smak.

Det finns något för alla. Här en av de vegetariska förrätterna.

Det finns något för alla. Här en av de vegetariska förrätterna.

Jag gillar den här kokboken. Det är enkla men enda läckra rätter som garanterat skulle gå hem hos både stora och små. Det finns något för alla. Kött, fisk, fågel, vegetariskt, veganskt, raw. Soppa, pasta, gratänger, sallader. Grillat, ugnsbakat, stekt, kokat. Långlagat, snabblagat. Kallt, varmt.

Om jag skulle bli tvingad att välja en av menyerna skulle jag välja denna med biff som huvudrätt.

Om jag skulle bli tvingad att välja en av menyerna skulle jag välja denna med biff som huvudrätt.

Det finns massor av recept jag vill laga till och garanterat även bjuda på. Ska jag bara välja ut en av menyerna skulle det bli vårmenyn enligt följande: Bruschetta med tomat till förrätt. Grillad biff med bea till huvudrätt. Rabarbersmulpaj med kokoschips till efterrätt. Alltså mums!

Man blir riktigt sugen när man ser de läckra bilderna!

Man blir riktigt sugen när man ser de läckra bilderna!

Hummersoppa  - ja tack!

Hummersoppa – ja tack!

Vill man ha en bra kokbok med trevliga lättlagade rätter utan krusiduller rekommenderar jag Lättlagade festmenyer på 1 timme. Jag ger den 4 av 5 tummar upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *