Ekologisk bönpasta à la Eco med köttfärssås
En av familjens favoriträtter är köttfärssås och spaghetti. Jag har några köttfärssås-recept jag varierar mellan. Min favorit är såklart den långlagad bolognese som jag har flera varianter på, men även lite enklare varianter är mycket goda. Favoritpastan är såklart klassisk spaghetti men även andra former och varianter går lika bra.
Förutom att variera pastans form kan man ju också variera pastasorten. Jag tycker att bönpasta är ett roligt och gott alternativ till den vanliga pastan. Den är naturligt fiberrik, glutenfri, innehåller mycket protein och klibbar inte. Dessutom har den lågt kolhydratinnehåll med långsamma kolhydrater som ger lång mättnadskänsla. Det finns numera en mängd olika tillverkare och många olika sorters bönpasta att välja bland. Jag köpte hem bönpasta från à la Eco som jag tycker är både prisvärd och god.
Till kvällens middag kokade jag upp sojabönsfettuccine, gjord av ekologiska sojabönor. Serverades såklart med köttfärssås och hyvlad parmesan på toppen. Riktigt gott!
Krämig köttfärssås, 4-5 port
800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver
Bryn köttfärsen i het panna (jag brukar inte använda något extra fett i pannan, det brukar inte behövas). Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Jag låter min koka ca 40 minuter och behöver därför en hel del vatten. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.
Senaste kommentarer