God mat

Vi har varit väldigt aktiva på semestern i New York. Vi har cyklat, sprungit och gått, gått, gått. Vi bodde på bekvämt promenadavstånd till de stora shoppingkvarteren på Manhattan. Det tog till exempel bara 10-15 min att gå från hotellet till Times Square. En dag köpte vi tunnelbanekort och då vi passade på att åka lite längre ner på Manhattan. För att orka röra på sig så mycket så krävs det energi i form av mat. Oh boy, vi har ätit så mycket och så mycket gott. Här är ett urval av de ställen vi har besökt.

Frukostbuffén på hotellet. Inte den nyttigaste frukosten, men gott var det! Det fanns olika sorters stora och små bagels, croissanter, ljus och mörk formfranska, olika sorters wienerbröd, olika sorters munkar, olika sorters muffins, belgiska våfflor, kokta ägg, cream cheese, marmelader, smör, maple syrup, färsk fruktsallad, mjölk, juicer, olika sorters flingor, kaffe och te.

Beacon Restaurant & Bar. 25 W 56 Street. Här åt vi två gånger. Middagen första kvällen (varsin hamburgertallrik) och påskbrunch på påsksöndagen. Fantastisk mat och fantastisk service. Något dyrt.

Blue Smoke. 116 E 27 Street. Fantastisk grillrestaurang. Jazzklubb på undervåningen. Vi åt Warm Barbecued Potato Chips with Blue Cheese & Bacon Dip till förrätt och Rib Sampler Memphis Baby Backs, Kansas City Spareribs and Texas Beef Ribs. Till huvudrätten tog Mattias French Fries med ost och jag utan ost. Hur gott som helst. Vi blev tvärmätta och orkade varken äta upp köttet eller pommesen. Något dyrt även här.

New Kien Tuong Restaurant. 83 Christie Street. Vi åt en varsin tallrik med två olika sorters grillat kött, stekt ägg, ris och böngroddar. Mycket gott och mycket billigt. Det var här på denna restaurang i China Town vi lunchade på när vi var ute på vår cykeltur.

Applebees i Woodbury common outlet. Restaurang liknande TGI Fridays. Vi åt en spenat- och kronärtskocksdipp med nachochips till förrätt och köttbit till huvudrätt. Prisvärt men inte den bästa servicen direkt. I alla fall inte mitt i lunchrusningen.

Enorm kanelbulle med massa frosting på Cinnabon. MUMS!

Jag drack otaliga Strawberry & Cream Frappe från Starbucks. Minst en om dagen (en dag slog jag till och tog även en Double chocolate frappe)! Underbart!

Hämtmat från närliggande Deli.

Vi åt även på andra ställen, tex en pizzeria, McDonalds, Subway, glass på gatan, pritzler på gatan. Det finns så mycket gott att välja på i denna stad att man blir tokig. Man skulle haft fler dagar och mer pengar helt enkelt!

Något Mattias konstaterade är att jag äter minst lika mycket som honom, om inte mer ibland. Vi undrar hur maten får plats i min ganska lilla mage och var maten försvinner sen. Jag är nästan alltid hungrig och äter som en varg. Jag har väl hög ämnesomsättning, samt att jag tränar och rör på mig en hel del.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.