På cykel runt Manhattan

Mitt bästa New York-tips är att se Manhattan på cykel. Utrusta dig med en cykel, cykelhjälm, cykellås och en cykelkarta och åk iväg på egen hand. Det finns gott om cykeluthyrare runt Manhattan. Vi hyrde våra vid Columbus Circle.

De har väldigt bra cykelvägar runt och inne på Manhattan. De är tydligt markerade och respekteras av de flesta bilister. Den främsta orsaken till skador på cyklister är att man åker in i bildörrar som plötsligt öppnas, så det kan man vara lite uppmärksam på (kallas att bli ”dörrad”). I övrigt är det bara att glida runt på din cykel och se och uppleva staden på ett sätt som aldrig kan göras i en turistbuss. Till fots kan man visserligen få samma upplevelse, men med cykel går det snabbare och man hinner se mer (och slipper trötta fötter).

Vår cykeltur var helt fantastisk. Vi åkte först längs Hudson River, till finanskvarteren, Ground zero, Battery Park, över Brooklyn Bridge och tillbaka längs Manhattan Bridge, in i China Town (där vi åt lunch på en liten kinesrestaurang med underbart god mat), SoHo, Greenwich village, Broadway, Central Park, etc etc. Stopp gjorde vi när vi såg något vi ville titta närmare på och det var bara att åka dit man ville. Det bästa sättet att se Manhattan enligt mig. Rekommenderas starkt!

Vi hyrde cyklarna av Bike and Roll vid Columbus Circle. Andra företag som hyr ut cyklar och har guidade cykelturer är bland annnat www.centralparkbiketour.com, www.bikethebigapple.com, www.pedalpusherbikeshop.com och www.franksbikes.com. Gratis cykelkartor över staden finns på ”NYC Department of city planning bookstore” på 22 Reade Street. Kartan går även att ladda hem som pdf och skriva ut: www.nyc.gov/html/dot/html/bicyclists/bikemaps.shtml.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *