Majskakor Blåbär och Kanelbulle
(produktprov, ej betalt samarbete) Det kan vara vara individuellt vad man förknippar med olika saker. När jag hör ordet majskakor tänker jag krispiga, runda ”bröd”kakor, saltade eller kryddade, inget tillsatt socker, och finns i massa olika smaker. Perfekt alternativ till frukosten, innan eller efter träning, som snacks eller som enkelt mellanmål och passar bra ihop med nästan vilken topping som helst. Helt enkelt ett hälsosammare mellanmålsalternativ som hela familjen älskar. Döm om min förvåning, men även nyfikenhet, när Friggs lanserar säsongssmakerna, majskakor Blåbär och Kanelbulle.
Majskakor Blåbär och Kanelbulle är Friggs hyllning till den svenska traditionen av fika och picknick och 50 öre per såld produkt skänks till Naturarvets viktiga arbete för att bevara den biologiska mångfalden. Gott så, men i övrigt har Blåbär och Kanelbulle enligt mig och min familj inget gott med sig. Socker står som nummer två i ingredienslistan vilket innebär att Friggs nu lämnar mottot ”inget tillsatt socker” och ”hälsosammare mellanmålsalternativ” bakom sig. Sockersmaken känns inte bara i munnen, kakorna är dessutom klibbiga och klistriga av sockret som smälter i handen. Smaken har de inte heller lyckats med. De smakade inte gott, varken enligt oss vuxna eller barnen. Majskakor ska, är som sagt individuellt vad man tycker, ha en salt smak. Inte sockerklistrig konstgjord blåbär- eller kanelbullesmak.
Nej, ska jag ha fika eller picknick tar jag hellre med riktiga blåbär- eller kanelbullar. Vill jag trots allt ha med mig majskakor väljer jag gärna en påse minimajssnacks med smak av Ranch, Friggs senaste tillskott i Friggs majssnacks-familj. Den är riktigt god!
Senaste kommentarer