Våffeldagen är här

Våffeldagen är här

Vissa dagar är omöjliga att missa. Det diskuteras på arbetsplatser/skolor, skrivs i tidningar, på webben, i sociala medier, talas om det på tv och radio, etc etc. Det är dagar som tex semmeldagen, kanelbullens dag och som idag våffeldagen. Barnen är fullständigt inställda på att idag blir det våfflor till middag och, ja det stämmer. Soppa och sedan våfflor. Mums!

Smeten kan varieras i det oändliga. Man kan göra nyttiga varianter, vanliga eller mer onyttiga. Toppingen kan också vara nyttig, matig, gräddig, glassig, syltig, fruktig eller vad man nu föredrar. Själv kör jag på mitt klassiska recept och toppar med sylt, glass och grädde. Ska det vara så ska det vara, liksom!

dubbelvåffla extra allt

Följ mitt recept på härliga frasiga våfflor och du kommer inte bli besviken!

Våfflor, ca 10 laggar

100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *