Våffeldagen är här
Vissa dagar är omöjliga att missa. Det diskuteras på arbetsplatser/skolor, skrivs i tidningar, på webben, i sociala medier, talas om det på tv och radio, etc etc. Det är dagar som tex semmeldagen, kanelbullens dag och som idag våffeldagen. Barnen är fullständigt inställda på att idag blir det våfflor till middag och, ja det stämmer. Soppa och sedan våfflor. Mums!
Smeten kan varieras i det oändliga. Man kan göra nyttiga varianter, vanliga eller mer onyttiga. Toppingen kan också vara nyttig, matig, gräddig, glassig, syltig, fruktig eller vad man nu föredrar. Själv kör jag på mitt klassiska recept och toppar med sylt, glass och grädde. Ska det vara så ska det vara, liksom!
Följ mitt recept på härliga frasiga våfflor och du kommer inte bli besviken!
Våfflor, ca 10 laggar
100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.
Senaste kommentarer