Vilken spätta!

Middagsfrid bjuder på fisk

Kvällens val av middagsmat från veckans matkasse från Middagsfrid blev fisken. Och det var inte vilken fisk som helst, utan riktigt fin rödspätta. Den tillagades med matkassens enda halvfabrikat och var en saffranssås (zafferano) från Paolo Robertos pasta- och pastasåssortiment. Ett mycket bra halvfabrikat för övrigt där produkten har bra hållbarhet men ändå är utan konserveringsmedel.

Till fisken blev det kokt ris och en fräsch zucchinisallad som bestod av zucchini, morötter och körsbärstomater toppade med nyttig dressing.

En fräsch och god rödspätta i saffranssås

Åh, vad gott allt var. Vi äter inte rödspätta särskilt ofta (minns inte ens när det var sist) och den här var färsk och riktigt, riktigt god. Saffranssåsen till var bara pricken över i. Önskar jag kunde göra så god fisksås själv. Riset passade perfekt till fisken och såsen. Salladen var mycket fräsch och god.

Ett högt betyg från hela familjen till denna fiskrätt som funkar lika bra till vardags som till fest!

Spätta i saffranssås med örtig zucchinisallad, 4 port

4 port ris

ca 600 g rödspättafilé
1 burk saffranssås, 280 g
1 zucchini
1 ask körsbärstomater, 250 g
200 g morötter
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
1/2 tsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris.

Krydda rödspättan med 2 krm salt och 1 krm peppar. Lägg fisken i ugnsform och fördela 1 burk saffranssås över fisken. Stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Hyvla 1 zucchini direkt ner i en stor skål. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Blanda tomaterna och morötterna med zucchinin i skålen och ringla över olivolja, vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt, oregano, basilika, timjan och 1 krm svartpeppar.

Servera saffransfisken med riset och salladen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *