The Xmas Inferno Show

I fredags var jag på mitt fjärde och sista (?) julbord innan höjdpunkten som självklart är julbordet på julaftonskvällen. De julbord jag har varit på är En godare jul med Destination Sigtunajulbord på RökerietTyros Vilda Julbord och i fredags var jag och familjen på julshowen The Xmas Inferno Show med Suit & Tie feat. Linda BengtzingClarion Hotel Arlanda Airport. Biljetterna till själva showen för två vuxna fick jag i goodiebagen vid julbordet med Destination Sigtuna. Vi la dock till för barnen och dryckespaket för hela familjen.

Åh, vad vi har längtat hela familjen efter detta. Att äta gott samtidigt som man får njuta av bra middagsunderhållning lät redan på pappret som en mycket bra kombination. Vi passade även på att boka in en övernattning på ett hotell i närheten. Vi hade såklart kunnat övernatta på Clarion, och det planerar jag att göra inom kort för hotellet verkar fantastiskt bra och mysigt, men övernattningen för två på Best Western fick jag i goodiebagen vid pressträffen ovan. En övernattning passade bra då vi skulle vidare till Östersund på lördagen.

Annelie, Lisa, jag, Filippa, Max, Smilla och Gustaf ute i foajén.

Annelie, Lisa, jag, Filippa, Max, Smilla och Gustaf ute i foajén.

Familjen Sundberg samlad.

Familjen Sundberg samlad.

18:30 började kvällen på Clarion med fördrink. Vi vuxna fick mousserande vin och barnen fick julmust. Även Annelie var på plats med sina två barn. Det var hon och jag som fick biljetter till denna show i goodiebagen. De övriga fick presentkort till andra julbord, jullunch eller afternoon tea ute i Sigtuna. Jag passade också på att hälsa på underbara Lisa, marknadschefen på Clarion Hotel Arlanda, som hjälpt mig med bokningen av showen, varit enormt serviceminded och hjälpsam – en stor eloge till henne!

Längst bak stod den goda maten uppdukad.

Längst bak stod den goda maten uppdukad.

Efterrättsbordet.

Efterrättsbordet.

Efter fördrinken fick vi gå in i festlokalen. Där stod vackert uppdukade bord med dryck till de som liksom vi beställt dryckespaket och till övriga gick servitörer runt och tog upp dryckesbeställningar. Vi drog ihop vårt och Annelies bord så vi kunde festa tillsammans. Det var bara vi som hade med barn och blev av hänsyn till barnen placerade längst bak och så långt som möjligt från de största högtalarna som stod längst fram vid scenen. Längst bak fanns också maten uppdukad. Det var därför tyvärr inte en optimal placering då köerna till maten ringlade runt just våra bord.

Vörtbröd, hårt bröd, julost och cheddarost.

Vörtbröd, hårt bröd, julost och cheddarost.

Inget överdådigt julbord utan ett urval av de klassiska julrätterna.

Inget överdådigt julbord utan ett urval av de klassiska julrätterna.

Chokladtårtorna var riktigt goda.

Chokladtårtorna var riktigt goda.

Det varma - potatis, Jansson, prinskorv och köttbullar.

Det varma – potatis, Jansson, prinskorv och köttbullar.

Maten skulle man hugga in på direkt. Det fanns kalla rätter, varma rätter och efterrättsbord. Det var inget överdådigt utbud utan bara några utvalda, klassiska rätter. Det fanns bland annat några olika sorters sill, rökt lax, gravad lax, rökt böckling, ägghalvor med räkor, salami, färdigskivad julskinka, rödbetssallad, senap, gravlaxsås, rödkålssallad, kokt brysselkål, kokt potatis, Jansson, köttbullar, prinskorv, hårt bröd, vörtbröd, julost och cheddarost. På efterrättsbordet fanns olika frukter, brända mandlar, knäck, ischoklad, tryfflar, marsipan, pepparkakor, ris a la malta och pepparkakor.

Vi hade lagt till för dryckespaket till hela familjen men det blev inte mer än en öl och en snaps.

Vi hade lagt till för dryckespaket till hela familjen men det blev inte mer än en öl och en snaps.

Vi njuter av mat, dryck och underhållning.

Vi njuter av mat, dryck och underhållning.

Det blev snabbt kö till maten då alla skulle hämta samtidigt, även om man kunde ta från två håll. Maten tog också slut snabbt och personalen hann inte fylla på i den takt som behövdes. Maten var mycket god och jag tog om flera gånger! Det mesta var dock helfabrikat och det fanns väldigt lite hemgjort. Det drog ner betyget. Åtminstone julskinka skulle man vilja se en hel och där man själv, eller personalen, kan skära fina skivor. Jag gillade annars att julbordet inte var överdådigt även om man saknade vissa goda klassiker som leverpastej och revbensspjäll.

Servicen från personalen var god. De gjorde så gott de kunde för att vi skulle ha det bra. Hotellets Sales Manager Eric gick också runt bland borden, pratade med gästerna och såg till att alla trivdes och hade det bra.

The Xmas Inferno Show

Fullt ös när Suit & Tie drog igång.

De fyra barnen i publiken var mest entusiastiska!

De fyra barnen i publiken var mest entusiastiska!

Även tjejerna var entusiastiska!

Även tjejerna var entusiastiska!

Finns det några bra Pokemons i lokalen?!

Finns det några bra Pokemons i lokalen?!

Showen var fantastisk! Vilket drag från Suit & Tie. En fartfylld show där duon sprang runt bland borden, involverade gästerna och spelade härliga, välkända, fartfyllda låtar. Att ha en show där man vill engagera publiken samtidigt som de sitter och äter är kanske inte helt optimalt. Kan vara svårt att applådera och sjunga samtidigt som man hämtar mat och äter.

Linda Bengtzing och folk ur publiken.

Linda Bengtzing och folk ur publiken.

Linda Bengtzing bjöd både på show, musik och sig själv!

Linda Bengtzing bjöd både på show, musik och sig själv!

Linda Bengtzing var inte sämre hon! Hon sjöng sina klassiska, fartfyllda låtar som många känner igen och sjöng med i. Även hon engagerade publiken, lät de som ville ta selfies med henne och hon bjöd verkligen på sig själv. Jag var framme och filmade henne med Instamoments. Då ville hon att hon och jag skulle ta en selfie tillsammans. När stjärnan talar, lyder man!

Nästan samtidigt som Lindas show var slut såg vi att Gus var på väg att somna på två stolar. Det var trots allt fredag och vi hade alla varit vakna länge. Vi valde därför att skippa diskjockeyn och begav oss istället till hotellet för att få en god natts sömn. Riktigt stort tack till Lisa och Clarion Hotel Arlanda Airport. Ser fram emot att besöka er inom en snar framtid. Rum, restaurang och inte minst gymmet och poolen lockar en mat- och hälsobloggare (och livsnjutare) som jag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *