Min favoritköpmat i hemmavariant

Efter en lång, hård (?!) arbetsvecka brukar vi alltid lyxa till det med att köpa hämtmat på fredagskvällen till middag. Det är en mycket trevlig belöning till oss själva. Vad vi köper brukar framför allt variera mellan kebabrulle, pizza (Mattias, pizza på fredag?) och asiatiskt. Vad gäller det asiatiska brukar Mattias föredra sushi och jag yakiniku. Jag fullständigt älskar yakinikun vi brukar köpa. Den är gudagod! Menyn lockar med många rätter som låter minst lika goda, men jag vågar inte riktigt köpa något annat eftersom jag vet att yakinikun just är en höjdare och satsar på säkert kort. Men jag SKA testa något annat – någon gång 🙂

Ikväll testade jag att göra yakiniku hemma. Vi har gjort det förut och har då köpt hel entrecote som jag skurit i mycket tunna skivor. Själva köttskivandet är pilligt, jobbigt och tidskrävande så idag använde jag lövbiff och körde en snabbvariant istället. Receptet hittade jag på Tasteline och är en av deras smalrätter med ett kaloriinnehåll på mindre än 500 kalorier per portion. Nu struntar jag fullständigt i kaloriinnehåll i maten. Tycker inte det är viktigt alls. Jag äter det jag tycker är gott och njuter av mat och livets goda. Men nu råkade det falla samman att den rätt jag ville laga gick under denna kategori, och det är inte fel med smalmat!

Till yakinikun serverade jag ris, grönsaker och kokt blomkål. Det var jättegott men långt ifrån den goda, underbara hämt-yakinikun!!!

Yakiniku, 4 port

500 g lövbiff
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
Sesamfrön

Strimla lövbiffen och 1 purjolök i mindre bitar och skala och hacka 3 st vitlöksklyftor. Fräs alltsammans hastigt i 1 msk olivolja i en varm panna tills lövbiffen har fått fin färg, slå på ½ dl japansk soja, 1 dl vatten och 1 msk honung. Strö över sesamfrö och servera ris och grönsaker till maten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *