Nyheter från Urtekram som kickstartar 2017

Nyheter från Urtekram som kickstartar 2017

Nyheter från Urtekram som kickstartar 2017

Februari är en lurig månad. Ena sekunden tror man våren är på väg, men i nästa tvärvänder det och det blir kallt och vinter. Februari är den månad när flest barn är sjuka och måste stanna hemma från skola och dagis. Smittsamma sjukdomar som influensa och vinterkräksjuka är vanliga. Se därför till att frossa i nyttiga superfood för att boosta kroppen och dess immunförsvar. Till vår hjälp kommer elva ekologiska nyheter från Urtekram med godsaker för mat och bak.

Hampafrö

Hampafrö

Hampafrö
Hampafrön innehåller en bra balans mellan fettsyrorna omega 3 och omega 6 och med sina välgörande egenskaper har hampafrö blivit det nya superfröet. Fröna innehåller 30 procent proteiner och kan även användas som ett alternativt proteintillskott. De ekologiska små, gulgröna avskalade fröna har en nötaktig och lätt bitter smak. De är glutenfria. Används i smoothien, på yoghurten eller kvargen, på salladen eller i brödbaket.

Ingefärsshots

Ingefärsshots

Ingefärsshots
Ingefära sägs stärka immunförsvaret, ha en antiinflammatorisk effekt och dessutom vara bra för matsmältningen. Den är kalorisnål, fiberrik och innehåller massor av antocyaniner som stärker immunförsvaret. Ingefäran har nu paketerats i en koncentrerad shot. Shotsen finns i tre olika smaker. En med bara ingefära men föredrar man en mildare smak finns den med tillsatt rödbeta eller morot. Varje flaska innehåller 12 shots. Används till att sätta fart på kroppen, eller i woken, soppan eller smoothien.

Chiasmör och Pumpakärnsmör

Chiasmör och Pumpakärnsmör

Chiasmör
Urtekrams ekologiska chiasmör är två i ett – Jordnötssmör ihop med det populära chiafröet. Chiasmöret är näringsrikt med ett högt innehåll av omega 3-fettsyror och innehåller 26 gram protein per 100 gram. Det har inget tillsatt socker och är veganmärkt. Används som spread på smörgåsen, i kakor, i wokrätter, såser eller i marinader.

Pumpakärnsmör
Nu kommer även de populära pumpakärnorna i smörformat. Det innehåller 34 procent protein och 24 procent fiber. Pumpakärnsmöret är precis som chiasmöret veganmärkt. Används som spread på smörgåsen, i smoothien, i dressingen eller som dip till sushien utrört med lite wasabi och soja.

Rålakritspulver

Rålakritspulver

Rålakritspulver
Nu kommer Urtekram med ett rålakritspulver även i en liten burk. Används huvudsakligen som bakingrediens och i matlagning, men fungerar även att strö över yoghurt, färsk frukt och i smoothies.

Incabär

Incabär

Incabär
Incabär är även känt som till exempel kapkrusbär, physalis och ananaskörsbär. Bäret har blivit känt som superfood tack vare sitt höga näringsinnehåll och har dyrkats sedan lång tid tillbaka av bland annat incaindianerna, därav sitt namn. Incabär innehåller bland annat vitamin A, C, fiber, fosfor och kalium. De innehåller även flavonoider och karotenoider. Används som snacks, i salladen, som topping på gröt, yoghurt och olika bowls, i fruktsallad och som syrabalans i matlagning.

Strödadlar, ströaprikoser och ströfikon

Strödadlar, ströaprikoser och ströfikon

Strödadlar, ströaprikoser och ströfikon
Det är inne att använda till exempel dadlar, aprikoser och fikon i bak- och matlagning som ett naturligt sätt att söta istället för socker. Alla tre varianterna innehåller mycket fiber och saknar tillsatt socker.  nu kommer dessa torkade frukter i form av små strötärningar för att underlätta vid användning. Används som snacks, i bakning, på gröten, på yoghurten, på salladen eller i sina rawballs.

Nu har jag alla möjligheter att boosta min kropp och slippa bli sjuk och eländig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *