Nyttiga torskpaket
Har du liksom jag svårt att komma på bra sätt att laga till torsk så att det smakar gott? Jag har inte så många bra torskrecept tyvärr och det är anledningen till att vi inte äter torsk så ofta. Några recept är hemmagjorda fiskpinnar, fisk med kaviartäcke, fiskpirog och en fantastisk fiskgryta. Men i veckan gjorde jag godaste torskrätten hittills. Barnen älskade den, jag älskade den och inte minst min kära make älskade den. Han gav omdömet ”grymt gott” och det händer inte ofta (om det inte är kött vi talar om).
Det här kommer jag laga till fler gånger, det är något som är säkert! Torsk är billigt, nyttigt och nu även gott!
Receptet hittade jag hos Remsans bistro, även om jag modifierat den efter vad vi gillar. Jag hade inte heller tid att grilla fisken utan tillagade den i foliepaket i ugnen (ca 15 min på 200 graders värme) och till fisken serverade jag nykokt färskpotatis och fräscha färska grönsaker. Muuuuums!
Fiskpaket, 4 pers
800 g torskfiléer
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk Seafood & fish-krydda
½ tsk svartpeppar
1 skivad gul lök
250 g färsk broccoli delad i mindre bitar
½ blomkålshuvud delad i mindre bitar
200 g cream cheese (välj light om du vill ha det magrare)
1-2 tsk honung
Dill
1 citron i klyftor
Koka upp vatten i en kastrull och förväll broccoli- och blomkålsbuketterna så att de blir en aning mjuka. Sila av vattnet. Fördela alla grönsaker på fyra ark med aluminiumfolie.
Lägg torskfiléerna ovan på grönsakerna. Blanda alla kryddor och strö hälften över torsken. Blanda resten av kryddorna med cream cheese och tillsätt honung. Fördela oströran ovanpå fisken. Strö eventuellt över finhackad dill. Vik ihop folien till täta paket.
Tillaga paketen på grillen eller i ugnen på 200° i 15 minuter. Servera citronklyftor till att pressa över fisken, nykokt potatis och en fräsch grönsallad vid sidan om.
Senaste kommentarer