Nyttiga kycklingburgare

Ikväll var vi sugna på hamburgare till middag. I frysen hittade jag två paket kycklingfärs så det blev kycklingburgare istället. Minst lika gott (omväxling förnöjer) och definitivt nyttigare. Kycklingfärsen innehåll bara 5% fett jämfört med köttfärsens 10-20%.

Kycklingburgarna serverades självklart i Max Friscobröd och till hade vi senap, ketchup, röd lök, ananasskivor, ost, curry-äppelsås, bearnaisesås, gurka, tomat, paprika och sallad. Supergott och perfekt fredagsmat!

Kycklingburgare, ca 8 st (beroende på hur stora man vill ha dom)

1 kg kycklingfärs
4 msk sweet chili
2 msk riven färsk ingefära
salt och peppar

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt salt och peppar efter smak och preferens, sweet chili och ingefära. Forma ca 8 burgare och lägg dem på ett oljat ark grillfolie. Stek i het panna, ca 4 min på varje sida. Kolla noga så att de är ordentligt genomstekta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *