Nyttiga kycklingburgare
Ikväll var vi sugna på hamburgare till middag. I frysen hittade jag två paket kycklingfärs så det blev kycklingburgare istället. Minst lika gott (omväxling förnöjer) och definitivt nyttigare. Kycklingfärsen innehåll bara 5% fett jämfört med köttfärsens 10-20%.
Kycklingburgarna serverades självklart i Max Friscobröd och till hade vi senap, ketchup, röd lök, ananasskivor, ost, curry-äppelsås, bearnaisesås, gurka, tomat, paprika och sallad. Supergott och perfekt fredagsmat!
Kycklingburgare, ca 8 st (beroende på hur stora man vill ha dom)
1 kg kycklingfärs
4 msk sweet chili
2 msk riven färsk ingefära
salt och peppar
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt salt och peppar efter smak och preferens, sweet chili och ingefära. Forma ca 8 burgare och lägg dem på ett oljat ark grillfolie. Stek i het panna, ca 4 min på varje sida. Kolla noga så att de är ordentligt genomstekta.
Senaste kommentarer