Nyttiga popcorn till helgmyset

Poppa utan fett i en popcorn maker från Joie.

Poppa utan fett i en popcorn maker från Joie.

Jag älskar chips och tilltugg. Jag äter det ofta och med gott samvete. Mest blir det chips och ostbågar, men popcorn är en stor favorit. Nu kan man göra nyttiga popcorn, poppat helt utan fett, till myset. När jag var och handlade en ny slev häromveckan fick jag syn på en spännande plastpryl. Det visade sig att det var en Popcornmaker från företaget Joie.

Ner med popcornkärnorna i behållaren.

Ner med popcornkärnorna i behållaren.

Färdigt att börja poppa!

Färdigt att börja poppa!

Det går till så att man lägger popcornkärnor i en liten silikonbehållare inuti makern. Sedan placerar man hela popcornmakern i micron och värmer i 3-5 minuter. Vips, så har man varma, goda och nyttiga popcorn!

Kör ca 3-5 minuter i micron.

Kör ca 3-5 minuter i micron.

Njut av nyttiga popcorn!

Njut av nyttiga popcorn!

Popcorn är faktiskt riktigt nyttigt. Det innehåller 100 procent fullkorn. En normal portion till fredagsmyset kan ge upp till 70 procent av det dagliga rekommenderade intaget av fullkorn. Popcorn ger även en stor mängd antioxidanter. Framför allt ger det polyfenoler, en antioxidant som sänker kolesterol och motverkar vissa cancertyper. En normal portion kan enligt forskare innehålla mellan 240 och 360 milligram polyfenoler och det är upp till dubbelt så mycket som annars så nyttiga frukter och grönsaker kan erbjuda.

En varningens finger bara. Se till att inte hälla på för mycket salt och smör. Då förvandlas popcorn snabbt till en riktig kaloribomb.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *