Oxkind i repris

Ikväll till middag försökte jag återskapa lördagens underbara smakupplevelse på Urban Deli. Jag tillagade den ena förpackningen med näst intill färdiglagad oxkind och tillhörande sky. Jag la hela plastförpackningen i en kastrull med vatten och när vattentemperaturen var 70 grader tog jag upp köttet och då var det klart. Till oxkinden gjorde även jag en rotsellericrème, och stekte upp morötter och schalottenlök. Precis som på Urban Deli. Vilka fantastiska köttbitar och vad stora dom var!!! Perfekt för Mattias, lite för stora för mig (blev till och med så det räckte till en lunchlåda för mig). Köttet smakade exakt lika gott och var nästan lika mört som i lördags. Skyn var helt fantastisk och jag hade verkligen lyckats med rotsellericrèmen, morötterna och löken. Det var så oerhört gott!!! Definitivt värt 150 kr för 2 portioner, speciellt till festligare tillfällen.

Köttbullar och potatispuré i repris till barnen. Tyvärr inte hemrullade köttbullar, det blev Mamma Scan. Dels pga tidsbrist, dels pga paketet som ligger i frysen och  ber om att bli använt! De fick också av skyn till sin mat. De åt med fantastisk aptit. Är det något de gillar så är det köttbullar. Och skyn gillade båda och Filippa var även mycket förtjust i sin potatispuré.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *