Godaste limpan
Ikväll blev det limpa till middag. Inte brödlimpa utan köttfärslimpa. En riktigt god och saftig sådan dessutom. Till detta passar vi på att ta tillvara resterna av lördagens goda murkelsås. Kokt potatis, grönsaker, Apotekets julsenap 2013 och lingonsylt blev det såklart också. Mycket, mycket gott! Klassisk hederlig husmanskost, kan inte bli mycket bättre än så.
Alltså, Apotekets julsenap 2013, har ni testat den? Jag var på Apoteket idag och då jag läst så mycket gott om den köpte jag hem en burk. 89 kr – svindyrt, men sååå god! Kommer passa perfekt till julskinkan, köttbullarna och korven.
1 kg nötfärs
1 1/2 dl ströbröd
3 dl vatten eller mjölk
2 ägg
3 msk lökfond
salt och peppar
skalad och riven gul lök
Blanda vatten eller mjölk med ströbröd i en bunke och låt svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner fond, ägg, salt och peppar i smeten. Fräs löken, blanda ner den och köttfärsen. Forma smeten till en limpa och lägg den i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 min.
Senaste kommentarer