Bästa tipsen för en lyckad fest

Bästa tipsen för en lyckad fest

Bästa tipsen för en lyckad fest

De bästa tipsen för en lyckad fest är att hålla det enkelt och lägga tid och krut på att umgås med gästerna istället. Varför krångla till det hela? Jag är en typisk duktig flicka som helst vill ha en bjudning där allt ska vara hemgjort och gjort från grunden. Ibland lägger jag ner åtskilliga timmar i mataffärer och köket för att få till det. Timmar som jag skulle kunnat ägna åt viktigare saker som familjen, huset eller min egen hälsa och välmående. Det finns bra alternativ att köpa i mataffären. Under själva festen bör man som värd och värdinna också slappna av och umgås med gästerna. Det underlättas också genom att sänka ribban. Buffet och självservering fungerar utmärkt.

Vackert och gott i all sin enkelhet!

Vackert och gott i all sin enkelhet!

I söndags hade jag och maken ett mycket trevligt glöggmingel för vänner och släktingar. Ett enkelt fika där vi ville lägga krut på kvalitet och umgänge. Fikabordet skulle erbjuda något för alla utan att digna av alternativ. Mycket var färdigköpt men med egen touch. Buffet och självservering tillämpades och funkade utmärkt!

Getostfyllda baconlindade dadlar.

Getostfyllda baconlindade dadlar.

Underbar kontrast mellan salt och sött!

Underbar kontrast mellan salt och sött!

Bland det godaste var getostfyllda baconlindade dadlar. Varenda gäst frågade efter recept. En härlig blandning mellan salt och sött. Kärna ut färska dadlar, fyll med smakrik getost. Dela baconskivor i tre delar. Vira en delad skiva runt varje fylld dadel. Fäst med tandpetare. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter eller tills baconet fått fin färg. Passar lika bra till glöggminglet som till nyårsfesten (eller som mingelmat på vilken trevlig tillställning som helst).

Saffranssnittar med färskost och mandarin

Saffranssnittar med färskost och mandarin

Fantastiskt gott var också saffranssnittar med färskost och mandarin. Receptet kommer från Pågen som i ett nyhetsbrev tipsade om goda recept som inspirerar till julmys utan stress. Pågens julsortiment fungerar som en bra grund för goda julsnacks och med olika tillbehör kan de anpassas efter tillfälle eller smak. Eller serveras precis som de är.

Snittar med saffransgifflar, clementin och färskost, Ca 20 st

1 pkt Pågen Gifflar Saffran
100 g färskost
2 st clementiner
Malen kanel

Skär varje giffel på mitten på längden. Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan neråt. Klicka ut en bit färskost på varje del. Skala clementin och skär varje klyfta på mitten. Dekorera varje snitt med en halv clementin. Avsluta med att strö över lite kanel.

Allt var förresten underbart gott! Hembakta pepparkakor med ädelostcrème och fikonmarmelad gick hem både hos stor och liten. Ädelost blandads med lika delar kvarg/kesella/creme fraiche (välj själv efter eget smak och tycke). Även här en mycket fin kontrast mellan salt och sött och krispigheten från pepparkakorna sätter pricken över i.

Mina egna saffransbullar slår det mesta men den saffranslängd jag köpte på Ica Maxi kan vara bland det godaste jag ätit när det kommer till köpt saffranslängd. Saftig, smakrik, mjuk och bara så där makalöst fantastiskt god. Pågen chokladgifflar en klassiker som inte kan gå fel.

För godisälskarna hade jag ställt fram helt magiska lakritskolor från Picked with Passion samt Noblesse och Nonstop från Marabou.

Glögg i mängder!

Glögg i mängder!

Vi hade laddat med flera sorters glögg. Tre alternativ med alkohol – Blossa 2016, Saturnus Vinglögg, Saturnus äppelvinsglögg med calvados. Två alkoholfria alternativ – Saturnus polkagrisglögg, Saturnus ekologisk alkoholfri glögg.

Ett fantastiskt trevligt glöggmingel som vi gärna upprepar nästa år igen!

Granen står så grön och grann i stugan!

Granen står så grön och grann i stugan!

Den nyinköpta kungsgranen hade vi precis hunnit få upp och stod där sagolikt vacker och fin. Tänk vad lite det krävs för att komma i julstämning egentligen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.