Kycklingkebabspett med fruktig couscous-sallad

Kycklingkebabspett med fruktig couscous-sallad

Kycklingkebabspett med fruktig couscous-sallad

Vi är många som förra, denna eller nästa vecka kommer tillbaka till verkligheten och vardagen. Borta är de lata, härliga dagarna med häng på stranden, turistande i andra länder eller vad man nu haft för sig. Möjligheten att länge kunna stå och laga goda maträtter är borta. Nu är det bråda kvällar efter jobbet. In i mataffären, köpa något snabblagat och hem och laga innan barnen (eller maken/makan) svälter ihjäl. De snabblagade vardagsrätterna gör sin comeback. Om man nu inte utnyttjat möjligheten till att förbereda då man haft tid över. Det behöver inte vara dålig mat bara för att det går snabbt att laga till. Kvällens middag är ett exempel på detta. Kvällens middag blev Kycklingkebabspett med fruktig couscous-sallad.

En god och hälsosam vardagsmiddag.

En god och hälsosam vardagsmiddag.

Kycklingfärs är riktigt nyttigt med sin fetthalt på endast 7%. Den är dock ganska smaklös och måste kryddas på rejält. Till mina spett tillsatte jag chili, spiskummin och vitlökspulver. Det gav både hetta och fin smak! Den fruktiga couscous-salladen är en vidareutveckling av den couscous-sallad jag brukar laga. Jag har tillsatt ett par matskedar Lithells topping Picklat Äpple & Curry. Det gav en riktigt god lite fruktig smak som harmoniserade perfekt med övriga ingredienser i salladen samt med spetten. En lite syrligare kvargsås baserat på naturell kvarg, limesaft, limezest, salt och peppar satte pricken över i. En riktigt snabblagad, hälsosam och god vardagsmiddag!

Kycklingkebabspett, ca 7-8 st

400 g kycklingfärs
1 ägg
2 tsk chili
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
Salt och peppar
Blötlagda träspett

Blanda ihop kycklingfärsen med och ägg. Tillsätt kryddorna och gör gärna ett stekprov och smaka av med salt och peppar. Rulla färsen till långa korvar. Stick in spettet i mitten och grilla eller stek ca 2 min på varje sida.

Fruktig couscous-sallad, 4 port

2 ½ dl couscous
1 tsk vitlökspulver
150 g blomkål i små buketter
100 g majskorn
250 g kokta kikärtor
2 skivade salladslökar
1 tärnad paprika
2 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
½ tsk spiskummin
2-3 msk Lithells topping Picklat Äpple & Curry
salt

Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den. Blanda därefter couscousen med övriga ingredienser och smaka av med salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *