Pulled chicken i Crock Pot

Nu ska här lagas pulled chicken i Crock Pot.
Nu ska här lagas pulled chicken i Crock Pot.
Bara ner med allt i Crock Pot.
Bara ner med allt i Crock Pot.

Nu är det dags att kavla upp armarna igen och inse att semestern precis tagit slut. Vardagen är här med jobb och skolor som snart börjar. Själv kommer jag behöva befinna mig mer fysiskt på kontoret, barnen börjar högstadiet respektive gymnasiet (oh, my – de var ju bebisar alldeles nyss ) och träningar drar igång. Det kommer krävas mycket mat, god och näringsrik sådan så gott det går! Lika bra att börja tid, laga och frysa in. Tur jag har min Crock Pot som är perfekt för storkok. Idag gjorde jag pulled chicken i Crock Pot. Perfekt som foodprep och att laga matlådor av. Nyttigt och gott. Billigt och hälsosamt.

Pulled chicken är en nyttigare variant av den populära rätten pulled pork. Den kan serveras som en hamburgare, med klassiska taco-tillbehör, i fahitas, i pitabröd, med ris och grönsaker, i en pastasås, pastagratäng, kycklinglasagne eller i en pastasallad, tillsammans med en matig sallad, i en paj, etc etc. Bara fantasin sätter gränserna.

Beroende på storlek på kycklingfiléerna så tar det 5-6 timmar att laga denna maträtt på låg effekt.
Beroende på storlek på kycklingfiléerna så tar det 5-6 timmar att laga denna maträtt på låg effekt.
Det luktar underbart!
Det luktar underbart!
Pulled chicken i Crock Pot.
Pulled chicken i Crock Pot.

Det här måste ni pröva. Var inte rädda för att välja kryddor efter eget smak och tycke. Snåla inte heller med kryddorna. Det ska smaka mycket och smaka gott!

Servera med valfria tillbehör. Perfekt foodprep!
Servera med valfria tillbehör. Perfekt foodprep!

Pulled chicken, 5-6 port

1 kg kycklingfilé
1 burk krossade tomater, 400 g
1 burk tacosås
1 st grovt hackad gul lök
2-3 st grovt hackade vitlöksklyftor
Salt, peppar, paprikapulver och spiskummin efter smak

Lägg ner kycklingen i Crock Pot-grytan. Är kycklingfiléerna stora kan man skära dom i mindre bitar. Häll i övriga ingredienser så de täcker kycklingen. Häll eventuellt på lite vatten om det inte täcker helt. Sätt på locket. Låt gå på 5-6 timmar lågt. Kolla så att kycklingen är klar. Annars låt gå ytterligare någon timme. När kycklingen är färdig tar du upp filéerna och river isär med med två gafflar. Lägg sedan tillbaka kycklingen i såsen och blanda runt. Klart att servera med valfria tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.