Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot
Längtar du liksom jag efter sol och värme? Visst, våren är här. Vi skymtar sol men någon riktig värme kan vi inte tala om ännu. Men varför inte förflytta sig till varmare breddgrader genom vad du äter?! Själv lagade jag en pulled chicken thaistyle i Crock-Pot som gav mig thailandsvibbar de luxe. Hur gott som helst och en rätt jag varmt kan rekommendera. Hela familjen var mycket förtjust och varenda smula gick åt! Receptet hittade jag hos Lindas Mathörna men jag modifierade det något.
Att tillaga mat i Crock-Pot är smidigt, gör maten extra mör och får fram helt fantastiska smaker. Självklart går det lika bra att långlaga rätten i gryta på spisen/i ugn men jag föredrar min potta! För att laga till denna rätt är det bara att i din Crock-Pot lägga i 1,2 kg kycklingklubbor, 1 burk kokosmjölk och 1 msk röd eller grön currypasta, limesaft och salt. Sätt på låg värme och tillaga i 6 timmar. När kycklingen är klar drar du loss kycklingköttet från benen, separerar med gaffel och blandar med den sås som har bildats.
Sedan är det bara att blanda maten, och önskad mängd sås som har bildats, med nykokta nudlar och färska grönsaker som strimlad morot, paprika, gurka, rödlök, avokado eller vad du nu har hemma, och toppa med hackade jordnötter. Hur gott som helst! Jag har faktiskt redan lagat till rätten två gånger på kort tid. Den blev verkligen en succé här hemma, både hos barnen och oss vuxna. Grönsakerna serveras på sidan om. Då slipper man kinkiga grönsaksvägrare! Det här är ett måste att testa!!!
Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot, 4 port
1,2 kg kycklingklubbor
1 burk kokosmjölk
1 msk grön eller röd currypasta
1 pressad lime
Salt
Lägg allt i pottan och sätt på låg värme och kör i 6 timmar. Dra loss kycklingköttet från benen och separera med gaffel. Blanda med den sås som har bildats. Blanda sedan kycklingen med nykokta nudlar och färska grönsaker efter smak och tycke. Toppa med hackade jordnötter.
Senaste kommentarer