Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot

Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot

Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot

Längtar du liksom jag efter sol och värme? Visst, våren är här. Vi skymtar sol men någon riktig värme kan vi inte tala om ännu. Men varför inte förflytta sig till varmare breddgrader genom vad du äter?! Själv lagade jag en pulled chicken thaistyle i Crock-Pot som gav mig thailandsvibbar de luxe. Hur gott som helst och en rätt jag varmt kan rekommendera. Hela familjen var mycket förtjust och varenda smula gick åt! Receptet hittade jag hos Lindas Mathörna men jag modifierade det något.

Bara att lägga ned allt och sedan sköter maten sig själv.

Bara att lägga ned allt och sedan sköter maten sig själv.

Kycklingen klar efter 6 timmar.

Kycklingen klar efter 6 timmar.

Att tillaga mat i Crock-Pot är smidigt, gör maten extra mör och får fram helt fantastiska smaker. Självklart går det lika bra att långlaga rätten i gryta på spisen/i ugn men jag föredrar min potta! För att laga till denna rätt är det bara att i din Crock-Pot lägga i 1,2 kg kycklingklubbor, 1 burk kokosmjölk och 1 msk röd eller grön currypasta, limesaft och salt. Sätt på låg värme och tillaga i 6 timmar. När kycklingen är klar drar du loss kycklingköttet från benen, separerar med gaffel och blandar med den sås som har bildats.

Sedan är det bara att blanda maten, och önskad mängd sås som har bildats, med nykokta nudlar och färska grönsaker som strimlad morot, paprika, gurka, rödlök, avokado eller vad du nu har hemma, och toppa med hackade jordnötter. Hur gott som helst! Jag har faktiskt redan lagat till rätten två gånger på kort tid. Den blev verkligen en succé här hemma, både hos barnen och oss vuxna. Grönsakerna serveras på sidan om. Då slipper man kinkiga grönsaksvägrare! Det här är ett måste att testa!!!

Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot

Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot

Pulled chicken thaistyle i Crock-Pot, 4 port
1,2 kg kycklingklubbor
1 burk kokosmjölk
1 msk grön eller röd currypasta
1 pressad lime
Salt

Lägg allt i pottan och sätt på låg värme och kör i 6 timmar. Dra loss kycklingköttet från benen och separera med gaffel. Blanda med den sås som har bildats. Blanda sedan kycklingen med nykokta nudlar och färska grönsaker efter smak och tycke. Toppa med hackade jordnötter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *