Räddare i nöden?

Det händer titt som tätt att jag blir sötsugen. Ja, varje dag faktiskt! Sötsuget kommer ofta smygande efter lunch eller efter middagen på kvällen. Jag unnar mig i dessa situationer i princip alltid lite godis, glass en frukt eller något annat sött och gott. Jag tycker livet är för kort för att stå över livets goda.

Men det finns självklart nyttigare, och kanske bättre (?) alternativ att ta till. Antingen bara för att tillfredsställa suget, när man får blodsockerdipp, efter träningen eller som mellanmål. Marknaden svämmar numera nästan över av denna typ av alternativa produkter. Gäller att veta vad man är ute efter samt ha ögonen med sig och läsa innehållsförteckningen mer eller mindre noggrant.

Idag fick jag hem fyra olika produkter från Blackberry Distribution/LUBfoods. LUBfoods sysslar med import, distribution och tillverkning av produkter som är naturliga, kolhydratriktiga och naturligt sötade.​

Jag fick hem två Nutri-Nick. En med smak av choklad och en med smak av vanilj/choklad. Idén till Nutri-Nick kom när en av LUBfoods grundare, Niclas Luthman, över en LCHF-middag med professor Karl Arfors, även kallad ”Vitamindoktorn”, diskuterade mellanmål och Karl sa till Nicklas att han borde tillverka en naturlig bar med lite socker och kolhydrater. Och Nutri-Nick blev resultatet. Barsen har hög andel protein och låg andel kolhydrater. De är båda sötade med stevia.

Jag fick också en Nutri-Nick kexbar, även den sötad med stevia. Kexbaren har en smak av vanilj och choklad. Den har hög andel protein och bara tre gram socker.

Sist, men inte minst, fick jag en påse fruktchips från Nim’s. Jag fick smaken Apple&strawberry, men den finns även i fyra andra spännande smaker. Nim’s fruit crisps är lufttorkade tunna chips av 100% frukt. Det är inga konserveringsmedel eller andra tillsatser till frukten. I varje påse finns två olika frukter som kompletterar varandra både vad gäller smak och nutritionsmässigt. Dessa chips kom till när caféägaren och mamman Nimisha Raja ville ha ett nyttigare snacksalternativ till barnen som kom och handlade chips hos henne på lunchen varje dag. Nimisha ville få ner kaloriantalet, få in naturliga råvaror laddade med näring men behålla krispigheten som barnen sökte i sina chips.

Det ska bli riktigt kul (och säkert mycket gott) att testa dessa produkter! Återkommer självklart med recension inom kort! Mums?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Kexchokladen tyckte jag var en riktig höjdare !
    Fruktchipsen däremot ( jag fick ananas/kiwi ) blev ingen favvo !
    Jag smakade, men sen åkte de tyvärr i soporna… *skäms på mig !* 😉
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *