Råkostsalladen möter 2010-talet
Jag har alltid en stor sats råkostsallad hemma, eller 3-veckors sallad som många väljer att kalla den. Världens godaste råkostsallad om jag får säga det själv. Dessutom riktigt nyttig och makalöst god!! Nu har jag gjort ett nytt, uppdaterat recept för denna. Man kan säga råkostsalladen möter 2010-talet. Vad är mer 2010 än just grönkål? Jag adderade en påse grönkål, faktiskt med stjälkar och allt, till min sallad.
Vilket fantastiskt resultat! Den redan nyttiga råkostsalladen tog just ytterligare ett steg upp på nyttighetsstegen. Kålväxter i allmänhet är supermat. De är alla väldigt mättande samtidigt som de är fattiga på kalorier dvs energi. De innehåller knappast något fett alls och lite protein, men mycket fibrer och rikligt med nyttiga vitaminer som A och C och mineraler, kalcium och järn. En stor kopp grönkål beräknas bara innehålla 36 kalorier, 5 gram fibrer av de rekommenderade 30-35 gram, och inget fett alls. En supersallad med andra ord!
Smaken på den uppdaterade råkostsalladen blev dessutom helt galet god! Salladen blev på något sätt mer robust och smakrik. Supergott – missa inte!
Senaste kommentarer