Lax med rester

Igår var det onsdag och inte bidde det fisk till middag för ovanlighetens skull. Men idag blev det lax med ugnsbakade rotfrukter.

Laxen lagade jag, som jag nästan alltid gör, till i ugnen och var en stor hel laxfilé i perfekt storlek för två vuxna, två barn och två lunchlådor. Laxen toppade jag med rester av den fantastiskt goda räksåsen vi hade till pasta i söndags samt fryst hemodlad dill. Lax och räkor i kombination är helt fantastiskt och resultatet blev hur gott som helst! Alltså, RIKTIGT gott – LAGA!!!

De ugnsbakade rotfrukterna bestod av palsternacka, rotselleri, morötter, rödbetor, några potatisar och lök. Ringla över olivolja, pressad vitlök samt salt och skjuts in i ugnen tills rotsakerna är lagom mjuka och lite krispiga.

En kall fisksås till passar perfekt. Jag gjorde en sås av naturell yoghurt, dill, citronskal och citronsaft, salt och peppar. Grönsaker till maten. Ahhh, mätt och mycket nöjd!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.