Riktig chili i Crock-Pot

Medan jag var på jobbet idag stod min Crock-Pot på köksbänken hemma och jobbade den också. Allt för att kunna bjuda oss på en härligt mustig middag när vi kommer hem trötta och hungriga. Hur smidigt är inte det?!

Idag testade jag att göra en het chili gjord på högrev. Högreven skar jag i tärningar och fräste i smör. Sedan la jag ner köttet i pottan. Jag skalade och skivade den gula löken, hackade vitlöken och den färska chilin och fräste allt i smör. Löken lades ovanpå köttet. I med kryddor och rödvin. Sedan satte jag på locket och valde temperatur low och timern sattes på åtta timmar.

Jobb hela dagen lång, hämtning av barn, bakning av naan-bröd, fixande av grönsaker och middagen var serverad och klar! Smidigt och ruggigt gott!!!

Het chili, 5-6 port

1 kg högrev, skuren i tärningar
4 gula lökar, skivade
4 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk rökt paprikapulver
1 röd chilifrukt, hackad
1 tsk spiskummin
4 lagerblad
2 tsk fänkålsfrö
2.5 dl rött vin
smör till stekning
salt, svartpeppar

Skär högreven i tärningar. Bryn köttet runt om i het panna med smör. Lägg köttet sedan i Crock-Pot. Skala, skiva och hacka lök, vitlök och färsk chili. Bryn i smör i den redan varma pannan. Lägg sedan ovanpå köttet. Häll över kryddorna och vinet. Lägg på locket. Sätt på låg värme och timern på 8 timmar. Smaka av med salt och svartpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *