Saftig saffranskaka
Jag vet att första advent är några veckor bort men nu börjar jag verkligen längta efter julens alla klassiska smaker. Åt min första saffransbulle för någon vecka sedan och det var så himla gott! Jag hade lite saffran hemma och kunde inte låta bli att prova ett recept på en mjuk, saftig saffranskaka som lät sååå gott! Inte mycket som slår en mjuk sockerkaka med ljuvlig saffransmak. Blev inspirerad av mitt recept på mjuk pepparkaka som jag bakade i Crockpot och valde därför att laga till saffranskakan på samma sätt.
Den här saffranskakan förgyller tillvaron på alla sätt och vis. Den går väldigt snabbt att röra ihop och smaken blir en oemotståndlig blandning av saffran och smör och genom att baka den i Crockpot blir den otroligt luftig och saftig. Planerar redan när jag ska baka den igen och då kommer jag toppa den med vintervit frosting som förvandlar den från en saftig kaka till en flott tårta! Men även utan frosting fick den högsta betyg av hela familjen!!!
Saftig saffranskaka
50 gram smör
1,25 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1 paket saffran, 0.5 gram
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Smält smöret och häll ner mjölken. Vispa ägg, socker och saffran pösigt och vänd ner i mjölkblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll ned smeten direkt i en smord Crockpot eller i en smord sockerkaksform som placeras i Crockpot. Sätt en handduk mellan tillagningsgrytan och locket. Låt gå på hög värme i 2-2.5 timmar. Ta ut kakan och låt svalna.
Skär upp och njut och se upp, den tar slut innan du ens hunnit blinka!
Senaste kommentarer