Nu har julen dansats ut

Julgransplundring med fikaIdag hade vi julgransplundring här hemma. Gustaf var bortbjuden på kalas och under tiden passade Filippa på att bjuda över några vänninor. Tillsammans dansade de ut julen.

Cake Pops, gifflar och kakorVi gjorde ingen stor sak av det hela. Det blev en del lekar och bad i vårt utespa. Vi bjöd också på enkelt men gott fika bestående av Pågen Saffransgifflar (gifflarna är oerhört populära och går åt i ett nafs var man än är), Singoalla-kakor och hemgjorda pepparkascake pops. Självklart en välfylld godispåse också som sig bör på en julgransplundring.

Hemgjorda cake popsCake Popsen blev en stor favorit hos barnen! Supergoda och såg riktigt läckra ut på sin pinne. Cake Pops går att göra på vilka kakor, hårda eller mjuka, som helst. Bara fantasin sätter gränserna!

Cake Pops doppade i ljus och mörk chokladPepparkakscake pops, 25 kakor

350 gram pepparkakor
100 gram philadelphiaost
200 gram valfri choklad

Garnera med hackade nötter eller strössel.

Smula pepparkakorna ordentligt. Blanda i philadelphiaost (jag använda philadelphia light) tills du får en formbar smet. Rulla runda bollar av smeten. Smält chokladen i vattenbad, doppa pinnarna i chokladen och stick i bollarna. Ställ i kylen i 10 min. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Lägg dem därefter med bollen nedåt i skålen med dekoration. Förvaras i kyl.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.