Sista turen med Atalaya

Sista turen med Atalaya

Sista turen med Atalaya

Välkommen till Granskär.

Välkommen till Granskär.

Som jag har berättat har vi sålt vår lilla, men mycket väl använda, Albin 25 ”Atalaya” och är nu stolta ägare till en Forbina 9000. Atalaya var vår första båt och hon har verkligen använts flitigt. Både denna och förra sommaren har vi varit ute både under enstaka timmar, helger, långhelger och semestrar. I år spenderade vi över 1,5 vecka på båten ute i Skärgården i enbart naturhamnar. Vi hade varken varit ute så länge i ett svep förut eller i Skärgården utan på sin höjd iväg 5-6 dagar och hållit oss i Mälaren. Mer om denna resa och massor av tips kommer. Men i detta inlägg vill jag berätta om sista turen med Atalaya.

Härliga, sköna bad!

Härliga, sköna bad!

Bad vid klipporna.

Bad vid klipporna.

Sista turen gick till en av våra favoriter vad gäller naturhamnar i Mälaren, Granskär. Här har vi varit många gånger nu och har bara positivt att säga. Det finns gott om skuggplatser – väldigt populärt denna sommar då värmen för många ombord nästan är olidlig. Det finns riktigt fina, släta klippor bara ett fåtal meter bort från skuggplatserna ifall man vill sola. Riktigt läckra solnedgångar från dessa klippor. I övrigt finns det dass och sopstation. Mycket lugn och skyddad vik. Bra fiske en bit bort. Allt man kan önska alltså!

Magiska solnedgångar!

Magiska solnedgångar!

Korvlunch vid klipporna.

Korvlunch vid klipporna.

Min älskade man!

Min älskade man!

Här sitter ett födelsedagsbarn och njuter!

Här sitter ett födelsedagsbarn och njuter!

Presentöppning!

Presentöppning!

Födelsedagsmiddag!

Födelsedagsmiddag!

Dagarna fylldes med sol, bad, SUPande, fiske, jolleturer, god mat och dryck, picknick på klipporna, firandet av ett födelsedagsbarn, fix med båten och annat smått och gott. Blev ett värdigt farväl till vår fina Albin 25. Nu när vi går vidare får vi hoppas att nästa ägare sköter om henne lika fint som vi!

En båtlunch jag verkligen vill rekommendera - grillad kyckling med sötpotatissallad.

En båtlunch jag verkligen vill rekommendera – grillad kyckling med sötpotatissallad.

Jag vill också passa på att tipsa om ett par luncher som passar perfekt både hemma och till sjöss. Framför allt sådana här varma dagar. Dels vår klassiker, korv med bröd. Dels grillad kyckling med sötpotatissallad. Den grillade kycklingen kan man grilla själv hemma eller köpa färdig innan avfärd och sedan bara benas ut och värmas på lite lätt. Sötpotatisen kan antingen ugnsbakas hemma eller ombord i en Omnia. Den ska sedan svalna och skäras i kuber. Blanda sedan det ni gillar allra mest i en sallad som salladsblad av olika sorter, gurka, tomat, röd lök, fetaost och sötpotatisen. Ringla gärna över balsamico och salt för extra god smak. Servera till kycklingen. Har ni ett kräset barn som vägrar både sallad och sötpotatis? Inga problem, blanda bara ihop en pastasallad och servera till kycklingen. Magiskt gott! Den här rätten kommer serveras mycket även på hemmaplan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *